Octopus ragout
Er is niets leuker dan spelen met je eten. Deze octopus ragout is gelukkig heel makkelijk te maken. Stap één is het ontdooien van het bladerdeeg; reken op twee blaadjes bladerdeeg per persoon. Wie geen zin heeft om zelf ragout te maken koopt gewoon een blikje ragout en giet dat in een ovenbestendig bakje met een diameter van 8-10 cm. Nu komt het knutselwerk.
Snijd een rondje uit het bladerdeeg, dit wordt het lijfje van de octopus. Snijd van het andere plakje bladerdeeg dunnen reepjes bladerdeeg; acht in totaal. Plaats eerst de acht reepjes over de rand van het bakje. Dit worden de tentakels. De uiteinden van de tentakels kun je tussen je vingers iets uitrollen, zodat ze langer, ronder en dunner worden. Leg vervolgens het ronde lijfje van de octopus op de tentakels om de octopus compleet te maken. Twee schijfjes zwarte olijf vormen de ogen.
Bestrijk de octopus met een losgeklopt ei en bak hem 25 minuten in een oven op 200 graden Celcius. Eet smakelijk!