Omas eten over de hele wereld
We zijn altijd dol op wat onze oma ons aan eten voorschotelt. Maar wist je dat deze gerechten zeer cultuurspecifiek zijn? Zo koken omas op de Kaaimaneilande rustig leguanen voor hun kleinkinderen, terwijl omas in Bolivia ze juist verwennen met groenten en kaassoep. In Malawi zijn rupsen in tomatensaus een ware traktatie van oma.
Fotografe Gabriele Galimberti neemt je mee op wereldreis en laat je zien wat oma's wereldwijd koken voor hun nageslacht.
Kaaiman eilanden Leguaan met rijst en bonen
Haïti Lambi in Creoolse saus
Maleisië Kokosrijst met groenten en gefrituurde ansjovis
Libanon Creme van linzen en rijst
India Kip vindaloo
Bolivia Kaassoep met groenten
Letland Haring met aardappels en cottage cheese
Alaska Elandsteak
China Dubbel gekookt varken met groenten
Italië Ravioli met snijbiet en ricotta, met Bolognesesaus
Indonesië Vleessoep met kokosmelk en groenten
Malawi Rupsen in tomatensaus
Brazilië Fejoada
Algerije Couscous met kip en groenten
Armenië Rolletjes van rundvlees en rijst in wijnbladeren
Filippijnen Haai in kokossoep
Zweden Gepocheerde koude zalm met groenten
Thailand Gevulde omelet
Zanzibar Rijst, vis en groenten met een saus van groene mango
Zimbabwe Sadza: broodjes van wit maismeel. Geserveerd met pompoenbladeren gekookt in pindakaas
Morocco Kip tajine