Recept: Siu Mai
Sui Mai is Chinese dim sum met varkensvlees. Wij zijn voorstanders van gezonde, makkelijke en lekkere gerechten. En daar is dit er één van. Bovendien kun je het prima zelf maken!
Meng 320 gram varkensgehakt, 150 gram grof gemalen garnalen, 2 fijn gesneden lente-uitjes, 2 theelepels oester saus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel maïzena, 1 theelepel witte peper en 1 theelepel suiker in een kom.
Maak 24 wonton vellen soepel door ze tussen vochtige doeken te leggen. Geef het deeg de juiste vorm door een circel van je duim en wijsvinger te maken en daar het deeg in de duwen zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien. Er ontstaat een holletje voor het mengsel van de ingrediënten. Plaats de Sui Mai 10-12 minuten in een steamer. Maak het gerecht af met een beetje chili pasta bovenop het vleesmengel.
Duik voor de minder standaard ingrediënten Aziatische toko in.