Gelaagde Taart van Chocoladewafels
Deze cake is gemaakt van zelfgemaakte wafels in verschillende maten. Ze zijn bovenop elkaar gestapeld, met de kleinste cirkel bovenop. De vulling tussen de wafeltjes bestaat uit:
- 300 gram slagroom
- eetlepels poedersuiker
- beetje vanilla extract
- doosje (verse of bevroren) frambozen
Meng de slagroom en de vanille met een mixer tot het stijf begint te worden. Voeg dan de suiker toe en mix door tot de room helemaal stijf is. Voor echt stijve room kun je er ook een beetje Klopfix doorheen mengen. Schep de room in vier verschillende schaaltjes en voeg aan elke schaaltje een andere hoeveelheid gepureerde frambozen toe. Hierdoor krijg je vier verschillende tinten roze crème, waardoor je het 'ombre' effect creëert.
Wij waren te lui om ook zelf chocoladewafels te bakken, dus we gebruikten kant-en-klare die we op maat sneden. Bezoek ReclaimingProvincial voor het recept van de wafels.
Foto's en recept via ReclaimingProvincial