Lasagne Soep
Op receptenblog Our Best Bites vonden we een lasagne recept dat ons wel aansprak. Het is geen normaal lasagne recept; het is een lasagne soep. Deze soep bestaat voornamelijk uit de ingrediënten als pittige Italiaanse worst, pasta, tomaat, knoflook, ricotta en parmezaanse kaas. De worst wordt bruin gebakken. De rest van de ingrediënten wordt hier stapsgewijs aan toegevoegd, behalve de ricotta en de Parmezaanse kaas. Die twee worden pas bij het serveren toegevoegd. Doe de ricotta en de parmezaanse kaas in de soepkom en giet de soep er over heen.
Benodigdheden
2 eetlepels olijfolie1,5 pittige Italiaanse worst
3 gesnipperde uien
4 fijngehakte tenen knoflook
2 theelepel gedroogde origano
0,5 theelepel chilipoeder
2 eetlepels tomatenpuree
800 ml tomatenblokjes
2 laurierblaadjes
3,5 liter kippenboulion
250 gram pasta (naar keuze)
0,5 kop gehakte verse basilicum of een volle lepel gedroogde basilicum
Verst gemalen peper en zout naar smaak
250 gram ricotta
100 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de in stukjes gesneden worst tot hij bruin en gaar is. Bak de uien ongeveer 6 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, oregano toe en gedroogde basilicum toe. Kook dit geheel voor ongeveer 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer het er goed door heen.Voeg de in blokjes tomatenblokjes, laurierblaadjes en kippenbouillon toe. Roer het goed door elkaar. Breng de inhoud van de pan aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 30 minuten sudderen. Voor de laatste 8 minuten kun je de droge pasta aan de soep toevoegen, zodat deze kan mee koken. Als je verse basilicum hebt, roer deze dan vlak voor het serveren door de soep. Breng het op smaak met peper en zout.
Serveer het zo: schep een royale klodder ricotta en Parmezaanse kaas in een kom en schep de hele soep over de kaas. Laat het een minuut rusten zodat de kaas de tijd heeft om te smelten.