Pizza met Pesto en Kaas
Af en toe pizza eten is helemaal niet zo verkeerd. Sterker nog, het is verdraaid lekker. Vooral als je de pizza zelf maakt. Op The Greatist vonden we een heerlijk recept voor pizza met kaas en pesto.
Wat heb je daarvoor nodig?
- 1 pakje pizza deeg
- 2 kopjes verse basilicum blaadjes
- ¼ kopje pijnboompitten geroosterd
- ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels extra vergine olijf olie
- 2 eetlepels water
- 1 grote teen knoflook, in vieren gedeeld
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel vers gemalen peper
- ¼ kopje ricotta kaas
- ¼ kopje geraspte mozzarella kaas (of een ander soort geraspte kaas)
Zo maak je deze pizza:
1. Verwarm de oven voor tot 220 graden
2. Vet een pizza pan in met boter en verdeel het deeg gelijkmatig over de pak. Zet dit eventjes aan de kant.
3. Maak nu de pesto. Doe de basilicum, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de olie, het water, de knoflook, het zout en de peper in een keukenmachine. Laat dit blenden tot het een dikke, gladde substantie is: dit is je pesto.
4. Smeer ¼ van het kopje pesto uit over het pizza deeg. Verdeel het eerlijk. Doe de rest van de pesto in een goed afsluitbare bak en zet dit in de koelkast.
5. Verdeel de ricotta kaas over de pesto. Het kan zijn dat het niet genoeg is voor de hele pizza, maakt niet uit. Sprenkel daarna de mozzarella er overheen.
6. Bak de pizza voor 20 minuten tot deze goud bruin is.
7. Eet smakelijk!