Maak Zelf Tomatensoep
Nu het kouder en kouder wordt eten we met zn allen weer soep. Gezond, makkelijk en hartverwarmend. Probeer ook eens zelf soep te maken. Voor de basis kun je prima een pakje of zakje gebruiken, als je maar voldoende verse ingrediënten toevoegt.
Voor ongeveer 5 liter soep heb je nodig:
- Schenkel (vlees met bot)
- 300 gr soepvlees
- 300 gr rundergehakt
- Honig basis voor tomatensoep voor 6 personen
- Twee bouillonblokjes
- Kruidenbundeltje
- Twee blikken tomatenblokjes
- Vermicelli
- Grote pan gevuld met water
Om te beginnen verwarm je de pan met water en voeg je de basis voor tomatensoep toe. Met de garde mix je deze basis door het water tot dit helemaal goed is opgenomen. Dan kun je de schenkel en het soepvlees toe voegen. Daarna voeg je de twee bouillon blokjes toe en hang je het kruidenbundeltje in de pan. Laat dit minimaal een uurtje pruttelen.
In de tijd dat de soep aan het pruttelen is kun je kleine balletjes van het gehakt draaien.
Als je soep een uurtje geprutteld heeft zijn het soepvlees en de schenkel gaar. Vis de schenkel uit de soep en snijdt het vlees van het bot af. Pluk het vlees in stukjes en doe dit weer terug in de soep. Nu kun je ook de gehaktballetjes, tomatenblokjes en de vermicelli toevoegen.
Wacht tot de gehaktballetjes en de vermicelli gaar zijn. Als de balletjes gaan drijven weet je dat ze goed zijn.
Eet smakelijk!