Marsepein

Eten door Vrouwen redactie

December is natuurlijk niet compleet zonder marsepein. Leuk en lekker met sinterklaas, maar zeker ook met kerst. Maar hoe maak je marsepein nou zelf? Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk. Lees snel verder…

Dit heb je nodig hebt voor 500 gram marsepein:
- 250 gram amandelen
- 250 gram poedersuiker
- 1 eiwit
- enkele druppels citroensap
- ongeveer 2 eetlepels water
- als je wilt cacaopoeder of kleurstof met een smaakje

Om marsepein te maken hoef je eigenlijk alleen maar alle ingrediënten door elkaar te mengen. Maar hoe geef je de marsepein vervolgens zo'n kek kleurtje? Dat is ook heel makkelijk! Verdeel de marsepein die je gemaakt hebt in stukken en kleur het met een theelepel cacaopoeder of kleurstof. Dit kneed je er gewoon doorheen.

Let op: maak de marsepein niet op de dag dat je het nodig hebt, maar een dag eerder! Het heeft namelijk een dag nodig om te rijpen. Leg het daarvoor verpakt in vershoudfolie in de koelkast.

Wil je toch nog meer uitleg over het maken van marsepein? Dan is dit filmpje een goede uitkomst.

Je hoeft marsepein natuurlijk niet alleen te eten in december. Je kunt het hele jaar marsepein gebruiken, bijvoorbeeld voor het versieren van taarten of cupcakes.

Recept via Kookse