Zelfgemaakte Loempia's
Goed voor 4 vullende loempia's. Liever kleine hapjes? Halveer de vellen filodeeg en maak 8 bite size loempia's.
Ingrediënten
150 gram garnalen (verwijder de zwarte darmkanalen)
200 gram groenten (tauge, witte kool, prei, wortel)
8 vellen filodeeg
2 gedroogde pepertjes
Thaise vissaus
Knoflook
Ei
Bereiding
Snijd de groenten in fijne reepjes.
Meng 3 eetlepels vissaus met wat fijngehakte knoflook. Roerbak de groenten met de vissaus voor ongeveer twee minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak nog een minuutje.
Neem een vel filodeeg en bestrijk met een dun laagje van het geklutste ei. Leg er een tweede vel filodeeg bovenop, zodat je een extra sterk vel krijgt.
Leg een kwart van het groente-garnalen-mengsel op het vel filodeeg, in een rechthoekige vorm.
Vouw de zijkanten naar binnen zoals op de foto. Bestrijk de laatste punt filodeeg met ei - hiermee 'lijm' je je loempia dicht.
Herhaal de voorgaande stappen om de overige drie loempia's te maken.
Frituur in een frituurpan op 200 graden, tot de loempia's een lichte goudbruine kleur hebben.
Serveer met zoete chilisaus.
Foto's en recept door Claartje Schröder