Zelfgemaakte ravioli
Zelfgemaakt pasta laat kant en klare pasta mijlenver achter zich als het op smaak aankomt. Zeker als het deze variant met mozzarella, zongedroogde tomaten en parmaham betreft.
Gebruik vers pastadeeg (voor de 300 gram pasta die we gebruiken in dit recept kneed je 250 gram durum meel met 3 kleine eieren tot een soepele deegbal) of, voor wie het liever simpel houdt, verse lasagnabladen (ook 300 gram).
Maak de vulling voor de ravioli en meng:
- 12 fijngehakte zongedroogde tomaten
- ongeveer 250 gram mozzarella, in kleine stukjes gescheurd
- een handje verse basilicumblaadjes, in kleine stukjes gescheurd
- 10 plakken parmahan, ook in kleine stukjes gescheurd
- een handje geraspte Parmezaanse kaas
Voor wie met zelfgemaakt pastadeeg werkt: Zorg dat de bladen zo dun mogelijk zijn (haal ze door de pastamachine op de smalste stand).
Plaats kleine hoopjes van de vulling op 2 of 3 cm afstand van elkaar op een vel pasta.
Leg er een ander vel pasta bovenop. Duw voorzichtig overtollige lucht uit de kussentjes en druk de randen van de ravioli goed aan.
Snijd de kussentjes los van elkaar met een mes of een speciale ravioli roller.
Kook de ravioli 4 minuten. Serveer met een simpele tomatensaus en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!