5 redenen waarom we nieuwjaarswensen liever overslaan
Beste wensen, gelukkig nieuwjaar, happy new year! Jep, 2019 is vers van de pers en dat betekent dat je deze week weer aan de bak mag. Iedereen van wie je nog nét aan de voornaam weet dien je verplicht een gelukkig nieuwjaar danwel de beste wensen te wensen. Serieus, deze traditie mag van ons heel snel in de ban worden gedaan, en wel hierom.
1. Een hand, drie zoenen, een zoen, een knuffel?
Het blijft bij bepaalde personen vaak lastig inschatten wat jullie moeten doen. Wordt het zoenen, een afstandelijke hand of een hipster-knuffel? Het hele ritueel wordt nog leuker als jullie allebei iets anders in gedachten hadden. Lees: jij steekt je hand in zijn buik terwijl hij je een ferme pakkerd wil geven.
2. "Nou, jij dan ook maar."
Op het huisfeestje waar je bent tijdens de jaarwisseling zoen je al je vrienden met liefde een gelukkig nieuwjaar toe. Maar als je de hele kamer bijna hebt afgewerkt blijven er altijd die personen tussen die je net wat minder kent. Omdat jullie op een gegeven moment echt niet meer om elkaar heen kunnen, halen jullie allebei de schouders op onder het mom van 'nou, jij dan ook maar een gelukkig nieuwjaar'. Ugh.
3. Wie wel en wie niet?
Je doet plichtshalve een rondje over het kantoor waarbij je iedereen de beste wensen wenst. Maar terwijl je Sjanie van het kopieerapparaat enthousiast drie zoenen geeft, voelt dat bij Kees van het oud papier wellicht een beetje too much. Maar ja, om dan hem als enige weer niet te doen... Awkward.
4. Hallo bacillenparty
Het is hartje winter, de griepvirussen vliegen je om de oren en dán is het een goed idee om iedereen te zoenen? Really?
5. Het gaat altijd te lang door
Lees en leer: 6 januari = Drie Koningen = de laatste dag dat je iemand een gelukkig nieuwjaar mag wensen. Waarom weet zo ongeveer 98% van jouw kennissenkring dit nou net niet.
Lees ook: Verdubbel je vakantiedagen in 2019 met deze slimme truc