De combinatie van het vispakketje, de couscoussalade en de tzatziki is licht, lekker en origineel. De receptjes zijn bedoeld voor twee personen.
Vispakketje
Ingrediënten:
- 2 tilapiafilet, ontdooid en drooggedept
- 0,5 courgette
- 2 tomaten
- 1 potje groene pesto (vers is natuurlijk nog lekkerder)
- 1 citroen
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de courgette en snijd 'm in heel dunne plakjes.
- Doe hetzelfde met de tomaten.
- Pak een ruim stuk aluminiumfolie (hij moet helemaal om de vis gevouwen kunnen worden).
- Leg het visje op de folie, kruid 'm met zout en peper en smeer 'm goed in met pesto. Rasp er wat citroenschil overheen en besprenkel met citroensap.
- Verdeel er eerst een laagje courgetteplakjes over en vervolgens een laagje tomaat. Nog een klein beetje zout en peper erop.
- Vouw het pakketje dicht en zet de visjes 20 minuten in de oven.
Couscoussalade
Ingrediënten:
- 200 gram gekruide couscous van Lassi
- 2 tomaten
- 0,5 komkommer
- 100 gram feta
- handje (ongeveer 15) groene knoflookolijven
- 5 zongedroogde tomaten
- 3 bosuitjes
- 2 handjes verse munt
- 2 citroenen
- scheut olijfje
- scheutje balsamico-azijn
- zout en peper
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Snijd de tomaten, komkommer, feta, olijven, zongedroogde tomaten in kleine blokjes, de bosui in ringetjes en de munt fijn. Meng het door de couscous heen.
- Voeg nu (naar smaak) de olijfolie, balsamico-azijn, flink wat citroensap en zout en peper toe aan de couscous en roer alles goed door elkaar.
- Snijd 1 citroen in partjes en serveer erbij.
Tzatziki
Ingrediënten:
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 0,5 eetlepel honing
- 0,5 komkommer
- Zout en peper
- Citroensap
- 1 teentje knoflook
- wat verse munt
Bereiding
- Was de komkommer, rasp 'm en laat 'm goed uitlekken.
- Meng de komkommerrasp met de yoghurt, mayonaise, honing, uitgeknepen knoflook en voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe.
- Snijd - als je het lekker vindt - een handje munt fijn en meng dat er ook doorheen.
- Serveer met Turks brood of Naan.
Bron: Smulweb.nl