Caloriebommen op de skipiste
Maar ja, dan komt de après-ski, alle calorieën die je overdag hebt verbrand zitten er snel weer bij door de grote hoeveelheden bier en vette gerechten, zoals braadworst en schnitzel. Maar gelukkig kun je bij de meeste gerechten zelf een aanpassing doen om het gezonder te maken of je kunt een gezondere variant kiezen. In dit artikel van www.valtaf.nl een top vijf van de meest slechte wintersportgerechten met een slankere tegenhanger en de tijd die je weer op de piste moet doorbrengen om het er weer af te trainen. De vijf allerslechtste wintersportgerechten... Kaasfondue Gezondere optie: Kaasfondue is zo slecht dat hier geen aanpassing voor te verzinnen is om het slanker te maken. Echter houden ze in Zwitserland ook erg van steengrillen en dat is een veel slankere optie. Apfelstrüdel Gezondere optie: Deel de apfelstrüdel met iemand anders, je krijgt dan nog maar de helft van het aantal calorieën binnen. Een gezondere optie voor iets zoets is de palatschinken of crêpe. Dit is een dunne pannenkoek die vaak met poedersuiker wordt gegeten. Wienerschnitzel Gezondere optie: Omdat de schnitzels vaak enorm groot zijn, scheelt het als flink als je om een kinderportie vraagt. Slanker is een gerecht met stoofvlees, gegrilde kip of vis. Pas ook op met de patat; gebakken aardappeltjes zijn al iets beter maar gepofte aardappel of puree is nog gezonder. Braadworst Gezondere optie: Eénpansgerechten met rundvlees, aardappels en kool. Of een stukje gegrilde kip of vis. Kies in plaats van patat liever voor gepofte aardappel. Bier Gezondere optie: Een klein biertje (25 cl) is al een stuk beter. Nog slanker is een glas rode of droge witte wijn. Uiteraard kun je best een keer genieten van bovenstaande gerechten. Doe het alleen niet elke dag! Dit artikel is geschreven door Willemijn Wissekerke, voedingsdeskundige bij www.valtaf.nl. |