Kerstdiner: varkenshaas

Eten door Redactie Ze.nl

Ben je helemaal klaar om een lekker kerstdiner te bereiden? Haal dan snel de onderstaande ingrediënten in huis. Het recept is bedoeld voor vier personen en elke portie bestaat uit 428 kcal inclusief de gebakken aardappeltjes...

Wat heb je nodig?

  • Twee handen vol verse kruiden zoals peterselie, bieslook en basilicum
  • 400 gram dunne sperziebonen
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 400 gram varkenshaas
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 tl olijfolie
  • 100 ml kookroom light
  • 50 ml groentebouillon
  • Peper en zout

Bereiding
1. Hak de verse kruiden fijn. Maak de sperziebonen schoon en kook deze beetgaar. Snijd de champignons grof en snipper de ui. Kruid de varkenshaas met peper en zout.
2. Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak hierin de varkenshaas rondom bruin. Niet te lang want het moet nog een beetje roze blijven van binnen.
3. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak deze kort mee. Voeg de verse kruiden, kookroom en groentebouillon toe. Laat dit even zachtjes koken. Breng verder op smaak met peper en zout.
4. Snijd de gebakken varkenshaas in plakjes. Leg de sperziebonen op een bord en hier bovenop de varkenshaas. Giet de saus hier overheen.
5. Serveer er gebakken aardappeltjes bij (150 gram per persoon).

Wil jij nog meer tips voor een heerlijk kerstdiner? Neem dan in de week voor kerst een kijkje op www.valtaf.nl. De website staat dan namelijk de hele week in het teken van de Kerst.

Dit recept is geschreven door Willemijn Wissekerke, voedingsdeskundige bij www.valtaf.nl.