Met deze leuke en luxe broodjes krijg je een echt paasgevoel!
Benodigdheden 375 gram mix voor witbrood 1 eetlepel geelwortelpoeder 2 eetlepels gestampte muisjes 2 eetlepels sinaasappelrasp 50 ml. vloeibare honing 150 ml. lauwwarm water 75 gram roomkwark krenten 1 ei
Bereidingswijze
- Meng de broodmix in een kom en doe er de geelwortelpoeder, gestampte muisjes en sinaasappelrasp door.
- Maak een kuiltje in de mix en doe daar de honing, water en kwark in.
- Met de mixer (met deeghaken) mix je dit allemaal tot deeg zonder stukjes.
- Kneed het deeg vervolgens 10 tot 15 minuten.
- Dek de kom met het deeg af met folie en zet de kom op een warm plekje om te rijzen.
- Neem het gerezen deeg uit de kom en maak er een dikke staaf van.
- Deze staaf snij je in gelijke stukken van ongeveer 50 gram.
- Maak van de stukken een soort bolle peertjes met een puntige bovenkant.
- Leg de broodjes op de bakplaat en knip de puntige kant zo'n 3 cm in en buig ze om. De broodjes beginnen al op hazen te lijken!
- Druk de krenten in de bolletjes als oogjes en neusjes.
- Dek de broodjes af met een doek en laat ze nog eens 15 minuten rijzen.
- Warm intussen de over voor op 230 graden en klop de eierdooier los met wat water en smeer dat op de haasjes.
- Bak de haasjes in 15-18 minuten goudbruin.
Voor meer heerlijke Paasrecepten: www.paasrecepten.net |