(voor 2 personen)
Wat heb je nodig?
350 gr zeewolf
6 plakjes katenspek
6 blaadjes salie
bosje koriander, fijn gesneden
bosje peterselie, fijn gesneden
250 gr couscous
2 dl witte wijn
2 dl vis fond
1.25 dl room
peper
zout
Snij de zeewolf in vierkante stukjes van ongeveer 5cm x 5cm. Doe twee stukjes zeewolf op elkaar met een blaadje salie ertussen.
Vouw hieromheen een plakje katenspek, herhaal dit bij de rest van de zeewolf.
Leg de pakketjes in de pan en giet de witte wijn, vis fond en wat zout erbij en breng dit aan de kook.
Laat dit zachtjes gaar koken, met de deksel op de pan.
In de tussentijd kan je de couscous met wat water en zout aan de kook brengen en garen.
Op het laatste moment, als de couscous gaar is, meng je de gesneden koriander erdoorheen.
Neem wat vis vocht uit de pan, breng dit aan de kook met de room en laat het 5 minuten doorkoken en breng het vervolgens op smaak met wat peper en zout.
Voeg de fijngehakte peterselie aan de saus toe, de saus moet nu een ietwat groenige kleur krijgen.
Doe een beetje warme couscous op een bord en leg daarop de uitgelekte pakjes zeewolf en giet nu de peterselie saus eroverheen.
Eet smakelijk!
Geschreven door Jet