Man van de maand

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het jonge stel besluit uit elkaar te gaan. Toch komt Pia hem overal tegen. De volgende dag zit hij al bij haar ouders aan het kerstdiner. Hij logeert zelfs in haar kamer. Tijdens een oud-en-nieuwfeestje van een collega is hij er ook weer bij. Hij was tenslotte ook uitgenodigd toen ze nog een relatie hadden. Voor Pia is de maat echt vol als ze hem ziet flirten met haar baas. Dan heeft ze ook nog gehoord dat haar horoscopen echt spannender moeten, want nu zijn ze te suf voor het blad. Pia besluit dat het anders moet. Ze gaat zichzelf opnieuw uitvinden.

Zo ontstaat het idee waarover dit hele boek gaat. Met haar vriendin Tanja sluit Pia een weddenschap af. Nu ze single is, gaat ze iedere maand het bed delen met een andere man. Van ieder sterrenbeeld één. Dit doet ze één jaar lang. Haar ervaringen zal ze verwerken in haar horoscoop. Als ze faalt zal ze een tatoeage laten zetten op een van haar billen.

Het boek lijkt nu heel voorspelbaar, maar dat klopt niet. Ieder hoofdstuk begint met een ontzettend grappige horoscoop en later lees je het verhaal dat eraan vooraf ging. De mannen worden uitgebreid en geloofwaardig beschreven. Ze date echt met de vreemdste mannen. In het begin kiest ze de mannen zelf uit, maar als haar horoscopen een succes blijken, helpt de redactie van het magazine. Ze krijgt de adressen van mannen die een contactadvertentie hebben geplaatst in het blad.

Maar het verhaal gaat niet alleen over Pia en haar mannen. Ook de band met haar ouders, vriendin Tanja en ex-vriend Stefan komt uitgebreid aanbod. Die laatste heeft inmiddels een nieuwe relatie met haar bazin. Haar vader heeft een affaire met een veel jongere vrouw. Lijkt haar moeder ook een jonge minnaar te hebben aan wie ze heel veel geld besteedt. Ze slaapt zelfs niet meer thuis. Pia luistert naar allebei de verhalen en dan is er ook nog haar vriendin Pia die een sekslijn begint. Misschien zijn die verhalen nog wel leuker dan de avontuurtjes van Pia zelf.

Man van de maand is echt een ontzettend leuk boek. Deze debuutroman van Martina Paura, die werkzaam is bij een groot elektronicabedrijf, is echt een aanrader. Het is lekker vlot geschreven waardoor je het ondanks het grote aantal bladzijden in één ruk uitleest. Verder bevat dit boek een uitneembare one night standkalender. Deze is net zo hilarisch als dit boek. Zo besteedt deze kalender ondermeer aandacht aan zijn maat (mijn pink ? knakworst ? groter dan gemiddeld ? de houten pepermolen bij de Italiaan) of talent (niet aanwezig ? ijverig, maar tevergeefs ? beter dan mijn vibrator ? ik heb God gezien).

Kortom Man van de maand is een boek dat je echt gelezen moet hebben.

Afbeelding verwijderd door redactie

Martina Paura
Man van de maand
480 bladzijden
Uitgeverij: Arena
ISBN: 90-6974-797-9
Adviesprijs: 9,95 euro

Bestel online!

Man van de maand
M. Paura