Soul, soul, soul!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sinds 6 september 2003 is het legendarische radioprogramma van Ferry Maat weer te beluisteren, en wel iedere zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur bij radio Veronica. De Soulshow was toen al trendsettend, vernieuwend en bracht altijd de nieuwste R&B-artiesten naar voren. De show werd zelfs "het meest opgenomen programma van Nederland" genoemd en niet voor niets, want iedereen had/heeft bandjes met muziek van de Soulshow in huis! Er is zelfs een heuse Soulshowsite voor en door de fans: www.soulshow.nl.

Ferry Maat over zijn Soulshow: "Er gaat geen week voorbij of ik word wel aan de Soulshow herinnerd. Het gekste dat me ooit is overkomen is dat ik benaderd werd door een fan wiens autoradio gestolen was. Het feit dat hij zijn radio kwijt was vond hij nog niet zo erg, maar in de autoradio zat een cassette met opnamen van een oude Soulshowuitzending. Dit maakte voor hem de diefstal een echte ramp."

Grappig en erg herkenbaar, want ik baal zelf ook enorm van de bandjes die ik toen heb uitgeleend en nooit meer retour heb gekregen. Maar dat zal nu niet meer voorkomen, want de Soulshow is dus uitgebracht op cd. In december 2004 is de release van deze serie Soulshow cd's gestart en er zijn nu vier boxen verschenen met in elke box drie cd's met het beste Soulshowmateriaal van de laatste 30 jaar. Soulshow Volume 3 bevat als enige box alleen maar ballads.

Ik kreeg Soulshow Volume 4 in handen en hij is - net als zijn drie voorgangers - werkelijk weer een juweeltje, zeker voor de liefhebber! De drie cd's in deze box staan vol met de heerlijkste soul- en R&B-nummers, waardoor stilstaan eigenlijk onmogelijk is. Je gaat er vanzelf door bewegen als je bijvoorbeeld Shalamar met I Can Make You Feel Good hoort of Earth Wind & Fire met hun In the Stone. In het boekje wat erbij zit staan leuke wetenswaardigheden over de artiesten. Met veel plezier hebben we geluisterd naar deze cd en sommige nummers roepen de heerlijkste herinneringen op. Alleen daarom al is deze box een echte aanrader!

Afbeelding verwijderd door redactie

Ferry Maat's Soulshow volume 4
Various artists
Totale Speelduur: 3:51:29 (3 cd's)
Adviesprijs: ?19,99
Releasdatum: 12 oktober 2006