Plop in de stad

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Lui is helemaal de weg kwijt in het bos, want alles ziet er zo anders uit vanuit de hoogte. Gelukkig stopt er een bus met een fanfare, die hem meeneemt naar de grote stad. In de bus raakt Lui aan de praat met Lisa (Nicolette van Dam). Ze raken bevriend en Lui mag zelfs optreden met de fanfare, want het is carnaval. Het is een groot feest in de stad en Lui vermaakt zich prima. Hij heeft geen idee dat Plop en zijn vrienden zich enorm ongerust maken en ook onderweg zijn naar de stad om hun vriend te zoeken.

Wanneer hij de pet van een agent per ongeluk in een taart met slagroom gooit, komt Lui in aanraking met de politie. Lisa weet nog maar net de voorkomen dat hij opgepakt wordt en Lui kan ontkomen. Plop, Klus en Kwebbel hebben inmiddels een lift gekregen van Kelly Pfaff en haar zoontje Kenji die hen naar het marktplein brengen. Verstopt in een kartonnen doos zoeken ze de hele stad af naar hun vriend, maar hij is nergens te bekennen. Lui heeft inmiddels een hamburgertent gevonden, waar hij een berg eten bestelt, maar niet afrekent. En aangezien de politieagent nog steeds naar hem zoekt, moet hij opnieuw vluchten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het carnavalsfeest in de stad zorgt voor veel vrolijkheid en de fanfare met Lisa speelt er op los. Lui doet het zo goed dat hij mee mag naar het volgende optreden in een discotheek en daar is hij de ster van de avond. Zijn vrienden hebben hem in een auto achtervolgd en vonden nog een paar bessen in Lui's tas. Zo kunnen ze voor heel even groot zijn en Lui te hulp schieten. Maar of ze op tijd zijn en hun kabouterhuisje weer veilig terugvinden?

Plop in de stad is een heerlijke kinderfilm. Een uur lang worden de kleintjes vermaakt met een spannend verhaal met veel humor. Het is één groot feest omdat het carnaval is. Bekende sterren als Nicolette van Dam, Kelly Pfaff en Arnold Vanderlyde geven het verhaal voor de volwassenen een leuk tintje. De soundtrack van de film Laat ons dansen is opnieuw een aanstekelijk meedansliedje van kabouter Plop. Met Plop in de stad is succes verzekerd als je op een koude decembermiddag met je kinderen wat leuks wilt doen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Plop in de stad
Independent Films
65 minuten
Alle leeftijden
Vanaf 13 december in de Nederlandse bioscopen te zien