Trijntje is 'damn good'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het is niet echt een verrassing dat dit album van Trijntje Oosterhuis weer heerlijk is; haar jazzy sound past uitstekend bij het Bacharch-repertoire. En het kan meer mensen bekoren: The look of love kwam binnen op nummer één in de Album Top 100 en gaat daarmee als warme broodjes over de toonbank. Trijntje doet met dit album waar ze goed in is: het coveren van nummers. Easy listening met een vleugje nostalgie is het geheim van deze plaat.

Los Angeles

Met The look of love verwarmt Trijntje de ruimte een uur lang met haar stem. Oosterhuis verfrist nummers als That?s what friends are for en I say a little prayer. Buiten dat Burt Bacharach bijna alle nummers op dit album heeft geschreven, speelt hij bij Waiting for Charlie (to come home) en This house is empty now ook mee op de piano. Voor het eerste, een enigszins in vergetelheid geraakt nummer, schreef Bacharach een nieuwe intro. In juni van dit jaar vloog Oosterhuis naar Los Angeles en werkten de twee muzikanten samen aan de totstandkoming van het album. De nodige bombast op deze cd wordt verzorgd door Metropole Orkest, dat samen met Oosterhuis vanaf 6 december door Nederland zal toeren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Dat Engelse nummers haar beter staan dan Nederlandse songs, is niets nieuws. Feit is dat Trijntje een échte, pure artiest is. Dat ze niet altijd in de schijnwerpers staat, draagt bij aan haar puurheid. Ze concentreert zich meer op de muziek dan om de poespas eromheen en dat siert haar. Hoeveel mensen weten precies met welke grootheden ze al zong? Zo passeerden onder andere Queen, Andrea Bocelli, Lionel Richie, Herman Brood, Candy Dulfer en Toots Thielemans al de revue. Nu kan ze dus Burt Bacharach aan dit lijstje toevoegen; weer niet de minste in de muziekwereld.

Jazzlabel Blue Note

Net als haar eerdere cd Strange Fruit is deze plaat een (co)productie van het legendarische jazzlabel Blue Note uit New York en EMI. Bruce Lundvall, president van Blue Note en de ontdekker van onder meer Norah Jones, zag een uitstekend en getalenteerd zangeres in Trijntje. Die eerste samenwerking beviel blijkbaar goed, aangezien dit alweer het tweede Blue Note-project is.

Sinds 17 november ligt The look of love in de winkels. Op het Radio 2-concert dat ze ter gelegenheid van de relaese gaf, ontving Oosterhuis een Platina Award. Daarbij sprak Bacharach haar overzees toe via een satellietverbinding. Wil je nog even afwachten wat Trijntje voor je in petto heeft? De NPS zendt het Radio 2-concert uit op 28 december om 23.10 uur en oordeel zelf.

Afbeelding verwijderd door redactie

Trijntje Oosterhuis
The Look Of Love
Speelduur: 60 minuten
Label: Blue Note en EMI
Adviesprijs: 22,99 euro