De clichés van Hollywood

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

"Je werk zal bestaan uit het scheiden van de witte punaises en de gekleurde. Zorg ervoor dat je de gekleurde weggooit. Ze moeten het gebouw uit. Als dat niet gebeurt vlieg jíj eruit." Dit was de eerste taak die Elizabeth Miller kreeg van Daniel Rosen op haar nieuwe werkplek bij The Agency in Hollywood. Ze wist dat het niet normaal was, maar ze wist niet of het daadwerkelijk serieus genomen moest worden. Wat meteen al wel duidelijk was is dat het Hollywood leven totaal verschilt van het leven in de politiek wat Elizabeth Miller daarvoor leidde.

In het begin van Moviegirl kun je veel van de absurde Hollywood clichés verwachten. De raarste dingen schijnen heel normaal te zijn zoals het feit dat vrouwen vruchtbaarheidsmedicijnen slikken zonder dat ze een vriendje hebben. Als tweede assistente kom je soms ook voor onmogelijke taken te staan als je een feestje voor George C. moet organiseren. Elizabeth begint er dan ook over na te denken om haar baan op te zeggen en weer terug naar de politiek te gaan totdat iemand haar vraagt of ze een film wil gaan produceren.

Gaandeweg komt er steeds meer een echt verhaal in Moviegirl en zijn het niet meer alleen maar Hollywood clichés. Samen met Jason Blum werkt Elizabeth aan het script om het beter te maken. Ze heeft haar zinnen gezet op produceren en denkt daarna wel haar baan op te kunnen zeggen. Als ze eindelijk een geldschieter gevonden heeft blijkt dat Jason op datzelfde tijdstip een contract heeft gesloten met Daniel Rosen van The Agency. En in dat contract staat dat Elizabeth niet de producent van de film zal zijn?

Moviegirl is een lekker dik boek dat, ondanks de dikte, gemakkelijk wegleest. Na elke gebeurtenis ben je gewoon benieuwd wat er nu weer zal gebeuren en wat voor gevolgen dat heeft voor Elizabeth op zowel persoonlijk als professioneel vlak. De 'inside information' over Hollywood en een aantal sterren, evenals het geroddel onderling op kantoor geeft perfect weer hoe de sfeer in Hollywood is. Wat me een beetje tegen is gevallen is het einde van het boek. Ineens gaat alles heel snel en is het hele probleem binnen het laatste hoofdstuk opgelost. Naar mijn idee hadden een paar bladzijden extra niet zoveel uitgemaakt.

Clare Naylor & Mimi Hare
Moviegirl!
414 bladzijden
Uitgeverij: Poema-pocket
ISBN: 90-245-5951-0
Adviesprijs: 7,98 euro

Bestel Online!

Moviegirl !
Clare Naylor, Naylor, Hare & M. Hare