Jackpot!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sophie en haar jongere zus Amy zijn op weg naar een klein stadje in Ohio om daar de terugkeer van Clea naar het stadje Temptation te verfilmen. Clea is een oude bekende van de zusjes en wordt door de dorpelingen gezien als een mooie en succesvolle actrice. Voordat ze aankomen op hun plaats van bestemming, krijgen de zusjes een auto-ongeluk. Al met al blijkt het mee te vallen en ze vervolgen hun reis naar de boerderij van Clea. Samen met de zusjes bespreekt zij het script voor de film. Sophie's werk bestond voorheen uit het maken van bruiloftfilmpjes maar Amy hoopt ooit door te breken in Hollywood. Wat opvalt aan het stadje is de watertoren - die op een enorme penis lijkt - en daarmee is de toon van dit boek gelijk gezet.

Sophie en Amy maken kennis met de nieuwsgierige bewoners van het ingekakte Temptation. In dit gedeelte van het boek maak je kennis met zoveel karakters dat het soms ietwat verwarrend is wie bij wie hoort en wat hun rol is in het geheel. De meest opvallende personage is Phin Tucker, de burgemeester van Temptation. Hij laat zijn oog vallen op Sophie, terwijl zij op haar beurt niets van hem moet weten. Hij is immers een kakker en daar heeft ze in het verleden geen goeie ervaringen mee gehad. Toch kan ze hem moeilijk weerstaan en bouwen de twee een heftige romance op. Dit alles tegen de wil in van de moeder van Phin; de ijzige en bazige Liz. Zij zal er alles aan doen om de liefde van haar zoon tegen te houden.

Als op een dag de zelfingenomen Zane in het dorp arriveert, begint het boek ook nog eens spannend te worden. Zane is de man van Clea en hij eist dat ze met de film stopt en direct met hem meegaat. Clea heeft hele andere plannen en wil overigens ook nog eens weten wat hij met al dat geld van haar heeft gedaan. Zane zegt dat het netjes op de bank staat maar weigert haar een cent terug te geven. Zane is geen geliefde bezoeker van Temptation en wordt op een dag vermoord. Omdat hij meerdere vijanden heeft, komt de politie er maar moeilijk achter wie dit op zijn of haar geweten heeft. Er zijn uiteindelijk wel meer dan vijf verdachten en iedereen gedraagt zich ook nogal vreemd...

Pas in het laatste hoofdstuk worden alle mysteries onthuld. Het is jammer dat alle plotten er aan het einde van het boek nog even ingepropt zijn. Even voel je je belazerd door sommige personages, want tijdens het lezen waan je jezelf ook een bewoner van Temptation. Er is weinig verdieping in de karakters en alleen de romance tussen Sophie en Phin blijft je bij. Het boek leest lekker weg en het verhaal van Sophie blijft je intrigeren. De romance was voor mij voldoende om toch te kunnen genieten van Jackpot!. De wilde seks is de rode draad en dit licht erotische verhaal heeft ook een prima einde. Dus toch nog een chicklit!

Afbeelding verwijderd door redactie

Jennifer Crusie
Jackpot!
336 bladzijden
Uitgeverij: the house of books
ISBN: 90-443-1653-2
Adviesprijs: 17,50 euro