Modern Arias - Tony Henry

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ze waren direct overtuigd van zijn kwaliteiten als artiest, bedachten zich geen moment en namen hem mee naar hun opnamestudio. Denk nou niet dat Tony voor die tijd niet aan een carrière in de muziekwereld werkte, want dat was zeker wel het geval. Hij is zangtechnisch goed geschoold: hij heeft jaren privéles gehad aan The Academy of Live and Recording Arts. Deze bijzonder getalenteerde man heeft inmiddels een indrukwekkend c.v. op zijn naam staan wat betreft zijn optredens voor tv, live op het podium en zijn hoofdrollen in diverse opera?s.

Tony Henry wordt ook wel het Britse antwoord op Pavarotti genoemd. Niet alleen vanwege zijn krachtige mooie stem, maar ook vanwege zijn opvallende verschijning en zijn vermogen om van ieder optreden een show te maken. Dat laatste hebben recentelijk een kwart miljoen mensen met eigen ogen mogen aanschouwen toen Tony optrad bij the Night of the Proms. Of hij nu alleen zingt of in een duet; alles lijkt hem gemakkelijk af te gaan. Tony heeft plezier in performen en zingen en dat is hem aan te zien.

Afbeelding verwijderd door redactie

Zijn repertoire is toegankelijk, omdat hij moderne liedjes in een operajasje heeft gestoken. Op zijn cd Modern Arias (2003) brengt hij in het Italiaans veertien bekende (pop)nummers ten gehore, die hij op klassieke wijze vertolkt. Hij wordt hierbij ondersteund door het Royal Philharmonic Orchestra. Wat dacht je van de hit van Status Quo: Whatever you want. Of het nummer van REM: Everybody hurts. Maar ook Delilah komt voorbij, waar je of je nou wilt of niet, gewoon het refrein mee móet zingen. Zijn uitvoering van: I want to know what love is van Foreigner vind ik persoonlijk erg mooi en datzelfde geldt voor Yesterday van The Beatles.

Voor mij was het wel even wennen aan het feit dat al deze nummers in het Italiaans gezongen worden. Maar na enkele keren naar de cd geluisterd te hebben, kan ik hem wel waarderen zoals hij is. Ik ben blij dat ik Tony live aan het werk heb gezien bij The Night of the Proms, omdat ik me nu een beeld van hem kan vormen terwijl ik naar zijn cd luister. Of je van klassiek houdt is een vraag waar je zelf het beste een antwoord op weet. Maar als dat antwoord "ja" is, dan weet ik zeker dat je veel plezier zult beleven bij het luisteren naar deze Modern Arias!

Een tip voor degenen die nieuwsgierig zijn naar deze charismatische man: op zijn website kun je een filmpje bekijken waarin je hem aan het werk kunt zien. Ook vertelt hij tussendoor steeds iets over het verloop van zijn carrière. Leuk om te zien en mooi om te horen! www.tony-henry.com

Speellijst:

1. Eroe (Hero)
2. La Forza Dentro Me (Something Inside So Strong)
3. Per Chi (Without You)
4. La Nostra Favola (Delilah)
5. Lei (She)
6. Ognuno Soffre (Everybody Hurts)
7. Da Solo No (All By Myself)
8. La Parola Piu Difficile (Sorry Seems to be the Hardest Word)
9. Adesso (I Want to Know What Love Is)
10. Fai Quel Che Voui (Whatever You Want)
11. Cerca L'Eroe Dentro Te (Search for the Hero)
12. Ieri A Lei (Yesterday)
13. La Prima Volta (The First Time Ever I Saw Your Face)
14. O Sole Mio

Afbeelding verwijderd door redactie

Tony Henry - Modern Arias
Speelduur: 59 minuten
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel Online voor 18,99!

Modern Arias
Tony Henry