De Lama's; Verboden te lachen!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Spellen die zoal gespeeld worden zijn de datingshow, de dierenwinkel, de diashow, de draaideur, de scène met de zoemer en niet te vergeten verboden te lachen. In dit laatste spel moet de hoofdgast van het programma het samen met een Lama opnemen tegen de rest. De titel zegt het al; het is absoluut verboden te lachen! Alle trucs worden uit de kast gehaald om elkaar aan het lachen te maken. Zo heeft John de Wolf een hele bijzondere manier gevonden om aan Sara Kroos te laten zien wat 'balletje, balletje' precies inhoudt.

Ook dit seizoen komen er weer veel Bekende Nederlanders langs om de Lama's eenmalig te versterken. Zo zien we Alexander Pechtold, Jody Bernal, Bert Kuizenga, Marga van Praag, Geert Wilders, Edo Brummer, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Barbara de Loor, Arie Boomsma, Viola Holt, John de Wolf, Lange Frans & Baas B, Jan Joost van Gangelen, Antoinette Hertsenberg, Jeroen van Koningsbrugge, Annette Barlo, Chantal Janzen en Ruud de Wild. Het is leuk om te zien dat sommige BN'ers echt over een komisch talent beschikken, terwijl anderen zich echt moeten optrekken aan het geweldige gevoel voor humor van de Lama's. Mijn persoonlijke favoriet is de aflevering met Yolanthe Cabau van Kasbergen, die door de Lama's schaamteloos 'misbruikt' wordt voor hun eigen genot in het spel met de doventolk.


Verder is er bonusmateriaal aan deze dvd toegevoegd. Zo kun je zien hoe het allemaal begon voor de Lama's. Er is namelijk een opname gemaakt van de audities van de twee Rubens, Tijl en Sara. Ieder heeft een zeer aparte manier van zichzelf presenteren mag ik wel zeggen. Ik heb nooit geweten dat Tijl zo van musicals houdt, Ruben Nicolaï een modellencarrière achter de rug heeft, Sara héél goed dieren na kan doen en Ruben van der Meer er heel anders uitziet met haar. Hoe leuk dit filmpje ook is, het duurt naar mijn mening wel iets te lang. Ook zijn er twee scènes toegevoegd, die nooit op televisie te zien zijn geweest. In één scène zien we Sara en Ruben Nicolaï op een Russische ijsbaan bij min 40 graden en in de andere scène zien we een bijzondere diashow van John de Wolf met zijn clubgenoten en dronken vriendin.

De Gouden Televizierring 2006 ging dit jaar naar De Lama's en dat is naar mijn mening compleet terecht. Dat zeg ik natuurlijk niet alleen omdat ik ook op ze gestemd heb. Er zijn namelijk maar weinig programma's op de televisie waar ik zo om kan lachen. Geweldig vond ik de scène waarin de Rubens, Tijl en Arie hun eigen interpretatie gaven van het nummer "Bohemian Rapsody" van Queen. Ook Ruben van der Meer als papegaai zal ik niet snel vergeten. Het is daarom erg leuk om deze scènes allemaal compleet te hebben op deze geweldig leuke dvd!

Voor mee informatie over de Lama?s zie www.delamas.bnn.nl

Afbeelding verwijderd door redactie

De Lama's; Verboden te lachen!
Met o.a. Patrick Lodiers, Ruben Nicolaï, Ruben van der Meer, Arie Koomen, Sara Kroos en Tijl Beckhand
Tijd: ongeveer 100 minuten
Adviesprijs: ? 12,50