Mary Crow: De Kay Scarpetta van de Appalachen!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Duivelse Jacht

gaat over de ontvoering van het dochtertje van Mary's grote liefde Jonathan. En over illegale adoptie. En over Mary's carrière. En over ontheiliging van Indiaanse botten. En over de moord op Mary's moeder. En over een gifmengster. En over nog veel meer. En toch is het één verhaal. Je raakt nergens de draad kwijt en alle verhaallijnen sluiten naadloos op elkaar aan. Dat is de verdienste van Sallie Bissell!

Mary Crow is bezig met een rechtszaak tegen een kindermisbruiker als ze een telefoontje krijgt van Ruth Walkingstick, de vrouw van Mary's grote liefde Jonathan. Ruth is een van de organisatoren van een Indiaanse manifestatie tegen het bouwen op grond waar oude Indiaanse botten begraven liggen. Ze heeft haar dochter Lily heel even alleen gelaten met haar nichtje Clarinda om een interview te geven. Als ze terugkomt is Lily verdwenen. Als peettante van het meisje laat Mary alles gelijk vallen en vertrekt ze om Lily te gaan zoeken. Al snel na haar aankomst op het terrein van de manifestatie ontdekt Mary dat de politie de ontvoering niet echt serieus neemt omdat Jonathan Walkingstick zelf niet bij de manifestatie aanwezig is. Hij zou met een klant de bergen ingaan om te jagen en kon daarom niet mee. Zijn afwezigheid wordt verdacht gevonden door de politie en daarom verdenken ze hem van de ontvoering.

Afbeelding verwijderd door redactie

Sallie Bissell

Dit heeft tot gevolg dat Mary als een razende op zoek gaat naar Lily en bezeten alle mogelijke sporen nagaat. Tegelijkertijd vecht ze tegen haar eigen demonen, ze denkt achtervolgd te worden door Stump Logan. Hoewel iedereen ervan overtuigd is dat hij dood is, heeft Mary de voormalige sherrif van haar geboorteplaats nog regelmatig gezien. Ze vermoedt dat hij iets te maken heeft met de dood van haar moeder, of er in ieder geval meer van weet. En dan blijkt ze ook nog problemen op haar werk te hebben als ze erachter komt dat haar baas het niet eens is met haar aanpak van de rechtszaak tegen de kindermisbruiker. Ondanks dat is ze niet blind voor de aantrekkingskracht die Gabriel Benge, de andere organisator van de manifestatie en degene die haar bijstaat in haar zoektocht naar Lily, op haar uitoefent. Terwijl Mary in een kat-en-muis spel verwikkeld raakt met de ontvoerder, die het mogelijk wel eens op haarzelf gemunt kan hebben, slaagt ze er beetje bij beetje ook in de mysteries van haar eigen leven te ontrafelen.

Net als in haar eerdere boeken slaagt Sallie Bissell er hier ook weer in meerdere onderwerpen samen te laten komen in één spannend verhaal. Mary Crow is dé nieuwe vrouwelijke speurster en eentje die met haar Indiaanse afkomst net iets extra te brengen heeft. Hou je van de boeken van Cornwell en Reichs, dan is Bissell ook een schrijfster die niet in je collectie mag ontbreken. Doe jezelf dan wel een plezier en lees eerst haar eerste twee boeken: Woud van de Dood en Doolhof. Koop vervolgens Duivelse Jacht en je zult helemaal gelukkig zijn omdat je weer een beregoeie nieuwe thrillerschrijfster ontdekt hebt!

Afbeelding verwijderd door redactie

Sallie Bissell
Duivelse Jacht - Een Mary Crow thriller
334 bladzijden
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 90-245-6001-2
Adviesprijs: 6,98 euro

Bestel Online!

Duivelse jacht
Sallie Bissell