When a stranger calls

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De zestienjarige Jill Johnson mag van haar ouders voor straf niet naar een groot schoolfeest. Ze heeft haar beltegoed fors overschreden en moet dit terug betalen. Jill gaat babysitten bij een voor haar onbekende familie, die in een afgelegen modern huis woont. De kinderen slapen en Jill verkent op haar gemak het prachtige huis. Tot het moment dat de telefoon steeds opnieuw rinkelt en Jill een onbekende man aan de lijn krijgt. Angstig geworden belt ze uiteindelijk de politie die haar belooft het nummer van de beller te traceren. De uitkomst is schokkend: de man blijkt vanuit hetzelfde huis te bellen! Voor Jill en de kinderen wordt het vanaf dat moment een kwestie van overleven.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

De meesten onder ons kennen vast wel het ongemakkelijke gevoel van alleen thuis zijn en tot overmaat van ramp ook nog vreemde geluiden te horen. When a stranger calls speelt hiermee prima in op de fantasie van de kijker. In feite zijn er drie hoofdrollen in deze film: het huis, de telefoon en de oppas. De overgang van een onschuldige puber naar een doodsbang meisje dat moet vechten voor haar leven, is knap neergezet door actrice Camillia Belle. Minpuntje aan de film is dat het lang duurt voordat het werkelijk tot actie komt. De meeste scènes zijn namelijk suggestief en langzaam maar zeker voert men de spanning op.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Het bonusmateriaal op de dvd is niet heel bijzonder. De regisseur Simon West, actrice Camillia Belle en schrijver Jake Wade Wall geven commentaar op de film. Verder zie je enkele verwijderde scènes en een stukje 'making of'. Ook kun je nog wat trailers van andere films bekijken. Conclusie: When a stranger calls is een psychologische thriller met een spannend thema, maar mist een beetje vaart en échte spanning. Op een schaal van een tot tien scoort deze film wat mij betreft een zes.

When a stranger calls
Met: Camilla Belle, Brian Geraghty, Katie Cassidy en Clark Gregg
Speelduur: 1 uur en 26 minuten exclusief bonus
Adviesprijs: 19,99 euro
Adviesleeftijd: 16 jaar