Foute kerst cd van Q-music

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De cd begint al goed met de prachtige klanken van Freddie Mercury en Queen met het nummer Thank God it's Christmas! Dat gevoel heb ik ook als ik ieder jaar de eerste kerstlampjes door de ramen zie, want de kerst is toch echt mijn favoriet in het rijtje feestdagen dat ons kikkerlandje kent.

Nederlandse artiesten zijn goed vertegenwoordigd op deze cd. Zo horen we de klassieker over het kerstkonijn Flappie van Youp van het Hek en de tranen springen me alweer in de ogen bij de gedachte aan dat zielige konijntje. André Hazes zingt over zijn Eenzame kerst en de dames van Close II you (kent u ze nog?) zingen Baby don?t go in een speciale X-mas remix. Dat deze cd ook erg leuk is voor de kids bewijst het nummer van Bert & Ernie over hoe het is om een kerstbal te zijn. Ook de voormalige dance-act 2 Brothers on the 4th Floor dragen hun steentje bij en we horen ook de donkere stem van René Froger in Under the Christmas Tree.

Ook al is de sneeuw nog ver te zoeken, je droomt er wel van met White Christmas met Bing Crosby. Andere klassiekers op dit album zijn Rudolph the rednosed reindeer van Dean Martin en Mr. Snowman van The sing-a-longs. Persoonlijke favoriet is Driving home for christmas van de altijd hese Chris Rea. Dus mocht je in de file komen te staan op weg naar het kerstdiner; zorg dan dat je deze cd in je auto hebt liggen en dan valt het allemaal wel mee. Enige minpuntje wat mij betreft is de verschrikkelijk versie van Last Christmas (toch wel het mooiste kerstnummer ooit) van de Crazy Frog, dan hoor ik toch liever de stem van George Michael.

Tenslotte bevat deze cd een exclusieve bonustrack en dat is het nummer Kerstvakantie van het duo Guillermo & Tropical Danny. Zij scoorden deze zomer een grote hit met het nummer Toppertje en duiken nu de sneeuw in met een kerstnummer. Jeroen van Inkel was erg blij dat deze twee heren hem het eerste exemplaar van deze bijzondere cd uitreikten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Inmiddels staat mijn kerstboom, zijn de kerstkaarten de deur uit en ben ik er klaar voor. Dus tegen de tijd dat de cadeautjes uitgepakt kunnen worden en de drankjes op tafel staan, gaat deze cd de speler in. Naast alle ietwat saaie kerstcd's met Ave Maria als hoogtepunt is dit een leuke afwisseling voor de kerstdagen!

Voor de echte fans van alle kersthits is er op donderdag 21 december het Foute Kerstbal, waar je helemaal los kan gaan en kan genieten van onder andere een optreden van Guillermo & Tropical Danny. Meer informatie hierover vind je op www.qmusic.nl.

Tracklist

1. Queen - Thank God it's Christmas
2. Andy Williams - The most wonderful time of the year
3. Mud - Lonely this Christmas
4. Chris Rea - Driving home for Christmas
5. Youp van 't Hek - Flappie
6. Paul McCartney & the Frog chorus - We all stand together
7. Bing Crosby - White Christmas
8. The sing-a-longs - Mr. Snowman
9. André Hazes - Een eenzame kerst
10. Close II you - Baby don't go (Xmas remix)
11. Dean Martin - Rudolph the rednosed reindeer
12. Jona Lewie - Stop the cavalerie
13. Urbanus - Bakske vol met stro
14. Backstreet boys - Christmas time
15. René Froger - Under the Christmas tree
16. Barry White with Love unlimited - It may be winter outside
17. Bert & Ernie - Ik ben een kerstbal
18. 2 Brothers on the 4th floor - Christmas time
19. Crazy Frog - Last Christmas
20. Guillermo & Tropical Danny - Kerstvakantie (Bonus)

Diverse artiesten
Foute kerst cd van Q-music
Speelduur: 70 minuten
Label:ARS Entertainment
Adviesprijs: ? 19,99


Bestel Online voor 16,99!

Foute Kerst CD Van Q-Music
Various Artists