De wondere wereld van Palazzo

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Palazzo's spiegeltent is niet te missen, want de lichtjes schijnen je al van veraf uitnodigend tegemoet. Als we erheen lopen, voel ik me net een klein kind dat voor het eerst naar het circustheater gaat. De entree is een soort serre met goudkleurige deuren met raampjes, waar we doorheen moeten om in de roodkleurige Foyer terecht te komen. Het is alsof je een andere wereld in stapt. In de Foyer worden we ontvangen door twee dames die ons het een en ander uitleggen over onze reservering en de drankjes. We zijn wat aan de late kant, maar wel net op tijd binnen voor de show en niet lang na onze aankomst wordt iedereen gesommeerd om in de grote spiegeltent plaats te nemen. Zelf hebben we een loge geheel voor ons tweeën, erg romantisch natuurlijk!

Afbeelding verwijderd door redactie

Onze loge kijkt recht uit op het podium en we hebben goed zicht op de volle zaal. Op elke tafel staan grote kandelaars met kaarsen te branden, die de glazen op de rijkelijk opgedekte tafels doen glinsteren. Deze spiegeltent is de mooiste van alle nog bestaande spiegelpaleizen, genaamd Salon Victoria. Met de roodbruine sfeer van mahoniehout, knusse loges, kroonluchters met gouden engeltjes en schitterende lichtjes in de spiegels waan ik me in de Moulin Rouge-tijd van ergens begin vorige eeuw. Hier echter geen cancan-girls, maar een grappige host - de komediant Tim Tyler alias Mister P.P. - die ons allen hartelijk verwelkomt. Hij wijst ons op de aanwezigheid van een 'bruidspaar' met hun 'gasten', die in het midden van de zaal zitten. Tot grote hilariteit krijgt het 'bruidspaar' ineens ruzie, verontschuldigt Mister P.P. zich en op de muziek van de Poolse band barst de show ineens los!

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Wat er volgt is een avond vol entertainment, comedy, acrobatiek en magie. Geen enkel moment vervelen we ons, want er is altijd wel wat te zien, ook tussen de bedrijven door. Wij - als publiek - worden onderdeel van dit theater, want het 'personeel' betrekt ons bij hun grappige spel. Zo kwam de 'serveerster' Rosaria stiekem een sigaretje bij ons aan tafel roken en kwam 'kelner' Maurizio haar berispen omdat ze steeds stiekem tussendoor zat te eten.

Alle acrobatische acts - uitgevoerd door artiesten uit de hele wereld - vinden plaats in het midden van de zaal, zodat het voor iedereen goed te zien is. De spetterende lichtshow benadrukt alles perfect, waardoor het geheel een Cirque-du-soleil-achtige sfeer krijgt. En elke act is een parel op zich: we verbazen ons over de voetkunsten van de Chinese Hong Chen en de snelheid van jongleur Yoolio. Nooit geweten dat hoelahoepen sensueel kon zijn, maar de Duitse Caroline Hammer verleid je zelfs met acht hoelahoeps tegelijkertijd! Het 'bruidspaar' blijkt het sexy DansDuo Corazon te zijn en we zijn getuige van het verleidingsspel van Duo Venediktov, hoog in de nok van de tent. Er is nog zoveel meer te zien, dat we letterlijk ogen te kort komen!

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Een DinerShow is geen DinerShow zonder een diner natuurlijk en die van Palazzo wordt verzorgd door niemand minder dan twee Michelinster-kok Ron Blaauw. Hij kan voor zijn Palazzo-menu met maar liefst zes gangen zijn culinaire creativiteit ruim baan geven en deze sluit daarom perfect aan bij de show. Elke gang is een plaatje op zich en een streling voor de tong. Het dessert moet ik echt even noemen: een warme chocoladefudge cake met daarnaast een glaasje met geconfijte ananas met Piña Colada-room en nog een schaaltje crème brûlée van bitterkoekjes. Op en top genieten dus!
Alles wordt opgediend door de perfecte bediening, die niet alleen snel is, maar het werk ook zichtbaar met veel plezier doet. Elke gang krijgt zelfs netjes tekst en uitleg. Bij het serveren van de laatste gangen verschijnen zij met sjerpen om en hoedjes op, zodat ook zij deel van de show uitmaken.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Als laatste wordt de show afgesloten met het optreden van Trio Bellisimo, drie jonge vrouwen uit de Oekraïne, die een prachtig acrobatisch kunstzinnig optreden neerzetten. Mister P.P. bedankt ons voor onze aanwezigheid en hij eindigt zijn avond zelf met de 'schoonmaakster' - de Belgische zangeres Ineke Lievens - als zijn nieuwe liefde aan zijn arm. En wij besluiten de avond met een heerlijke kop koffie met een chocoladelollie met pistacheijs erin. Moe, maar zeer voldaan rijden we rond middernacht richting huis en de hele weg hebben we het over niets anders dan Palazzo. Het was een waar feest voor al onze zintuigen!

Palazzo
Vanaf heden tot en met 25 februari 2007
Locatie: Beeldentuin Cultuurpark Westergasfabriek
Adres: Haarlemmerweg te Amsterdam
Prijzen: Donderdag t/m Zaterdag: vanaf ?109,= Op zondag: vanaf ?89,-
Klik hier voor meer (verkoop-) informatie en reserveringen: http://www.palazzo.nl

De ticketprijzen zijn inclusief theatervoorstelling, zesgangen-diner, koffie, garderobe en fullcolour programmaboek: de dranken zijn niet inbegrepen (á la carte). Wijnarrangementen zijn inclusief aperitief aan tafel en tafelwater. Alle prijzen zijn inclusief BTW.