Cultural Music

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
One World, Many Cultures

Deze cd is typisch Putumayo en er staan dan ook nummers op, waarin verschillende culturen samenkomen. Er staan samenwerkingsverbanden op tussen Senegal en het Verenigd Koninkrijk en tussen Frankrijk en Marokko. Maar ook Ziggy Marley uit Jamaica zingt samen met Cheb Mami uit Algerije een nummer genaamd Madanite en Alan Stivell uit Frankrijk doet samen met de Senegalese Youssou N'Dour het nummer A United Earth 1. Dit zijn geen onbekende namen in de muziekbusiness, maar wel namen die erom bekend staan verschillende muziekstijlen in hun eigen muziek verwerkt te hebben. Uit deze samenwerkingen is bovenal een gezamelijke liefde voor muziek te horen.


Radio Latino

Latijns-Amerikaanse muziek is ons welbekend van artiesten als Shakira, Marc Anthony en Jennifer Lopez, maar ook zij zijn ooit eens ergens onderaan begonnen. Op de - vaak - lokale Latijns-Amerikaanse radiozenders! Op de cd Radio Latino staan nummers van Spaanstalige artiesten uit Cuba, Uruguay, Spanje en de Verenigde Staten. Deze nummers bewijzen dat je je culturele tradities en taal niet hoeft te verloochenen om een wereldwijd publiek aan te spreken.
Ze weten traditionele instrumenten vlekkeloos te combineren met elektrische muziek. Ook staan ze open voor hip-hop-, reggae- en funky invloeden, maar net zo gemakkelijk hoor je Arabische invloeden er doorheen. Op de Latijns-Amerikaanse radiostations worden ze al grijs gedraaid. Slechts één nummer kan de uiteindelijke doorbraak in de Westerse wereld betekenen en Putumayo geeft hen op deze manier de kans daartoe.


Bij elke cd zit een boekje met een voorwoord in het Engels, Spaans en Frans. Daarna komen de - voor ons redelijk onbekende - artiesten aan bod in de vorm van een mini-biografie - compleet met foto - beschreven in de drie genoemde talen. In het boekje moedigt Putumayo de luisteraar ook aan om de volledige albums van deze artiesten te kopen en om ons daarmee op weg te helpen worden bij de Licensing Credits de artiesten, labels en bijbehorende websites genoemd. Ook gaat er van elke verkochte Putumayo-cd één US Dollar naar een goed doel en dát waarderen we natuurijk al-tijd!


Various Artists
One World, Many Cultures & Radio Latino
Speelduur: resp. 46 minuten en 40 minuten
Label: Putumayo
Adviesprijs: 17,99 Euro per cd

Bestel Online!

One World Many Cultures
Various Artists


Radio Latino
Various Artists