Plien & Bianca op de bühne

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als je de dames niet uit hun serie Zaai kent, ken je ze zeker ook uit hun optredens in Koefnoen. Vooral Plien is als Tooske of de rijke vrouw van Paul Groots personage Joris erg grappig. Ik moet dan ook altijd om de dames lachen, maar de voorstellingen Biks en Ngonoro vielen me tegen.

Het ligt in ieder geval niet aan de chemie van de twee vriendinnen: vanaf de kleinkunstacademie waren Plien en Bianca onafscheidelijk en dat zie je terug. Ze zijn feilloos op elkaar ingespeeld en voelen elkaar uitermate goed aan.

De humor is ook niet echt het probleem. Hoewel ik het overdreven lachen van Plien soms erg irritant vind, glimlach ik tijdens het bekijken van de dvd vaak. Maar er mist iets. Iets gaat er fout. Waarom lachen de mensen in de zaal veel vaker en harder dan ik?

Na lang nadenken, ben ik eruit. Plien en Bianca zijn geen cabaretieres. Het gaat niet puur om de grappen. De meiden zijn theatermakers en dat komt niet over op dvd. De grappen en grollen zijn lang niet zo leuk als je niet in de zaal zit. Als je de atmosfeer niet voelt en als je ze niet recht kunt aankijken. Theater is iets wat je moet beleven, niet iets wat je vanuit twee camerapunten moet registreren. Want nu komen Biks en Ngonoro gewoon niet over. Deze dvd verdwijnt dus in de kast en de volgende theatervoorstelling van Plien en Bianca bekijk ik weer gewoon in de schouwburg.

Plien & Bianca
Biks & Ngonoro
Tijd: ongeveer 180 minuten (2 dvd's)
Adviesprijs: 26,99 euro

Bestel Online!

Plien & Bianca - Biks / Ngorongoro
Plien En Bianca