Gratis naar de film met Vrouw.nl!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Copying Beethoven

Wenen, 1824 - Het is de vooravond van de voltooiing van Beethoven?s Negende Symfonie. Aan het stuk wordt de laatste hand gelegd. In verband met de tijdsdruk heeft Beethoven?s muziekuitgever, de heer Schlemmer, met spoed assistentie van een kopiist nodig om het werk af te maken. Hij vraagt het Weense Muziekconservatorium hun beste student te sturen. De jonge Anna Stoltz (Diane Kruger) meldt zich en heeft als grote voordeel dat zij per direct beschikbaar is. Ook al weet Schlemmer dat de opvliegende Beethoven (Ed Harris) zeer sceptisch zal zijn over de muzikale kwaliteiten van een vrouw, hij heeft geen andere keus dan haar aan te nemen.

Naarmate het werk vordert, wordt de slechthorende Beethoven meer en meer afhankelijk van het muzikale gehoor van zijn assistente. Anna op haar beurt raakt steeds meer in de ban van de inspirerende maestro. Zij ziet hun samenwerking als dé kans om haar talent als componist te tonen. Ze realiseert zich dat zij misschien wel de grootste invloed kan uitoefenen op Beethoven's laatste creatie, het strijkkwartet dat gerekend mag worden tot het hoogtepunt van zijn oeuvre.

Afbeelding verwijderd door redactie

Gratis naar de film met Vrouw.nl!

Jij kunt deze film a.s. zaterdag via Vrouw.nl helemaal gratis met een vriend, vriendin of wie dan ook gaan zien! De film draait speciaal voor Vrouw.nl lezeressen op zaterdag 23 juni in de volgende bioscopen:

Theater: Cinerama ? Rotterdam
Inloop: 10:30 uur
Start film: 11:00 uur

Theater: Movies ? Amsterdam
Inloop: 10:30 uur
Start Film: 11:00 uur

Theater: LHC ? Utrecht
Inloop: 10:30 uur
Start Film: 11:00 uur

Wil jij 2 kaarten voor deze speciale Vrouw.nl voorpremière bemachtigen? Bel dan snel met de speciale Vrouw.nl/Copying Beethoven Belbios-lijn op 0900-2025362 (35 cent/pm). Wees er snel bij, want vol = vol!