Man of the Year

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wat zou er gebeuren als een tv-komiek per ongeluk President van de Verenigde Staten zou worden? Het antwoord wordt gegeven in Man of the Year, een komedische speelfilm van regisseur Barry Levinson.

Robin Williams (bekend van onder meer Mrs. Doubtfire en Hook) speelt Tom Dobbs, de presentator van een komisch talkshow, die zichzelf als publiciteitsstunt kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezing. Zijn campagne is één grote komische show en niemand verwacht dat hij zal winnen. Tom zelf ook niet. Het is dan ook een grote schok wanneer hij als winnaar uit de bus komt. Maar klopt de uitslag wel? De kersverse president ontdekt al snel dat duistere machten hem een handje hebben geholpen. Deze mensen proberen hem en computerexpert Eleanor Green (Laura Linney, onder meer Love Actually) nu het zwijgen op te leggen.


Ik had hoge verwachtingen van deze film. Robin Williams is mijn absolute favoriete acteur en zijn films vind ik altijd geweldig. Toch vond ik het begin van deze film erg traag. Pas na een minuut of veertig had ik het idee dat het echt leuk werd. Het stuk waar de pers de nieuw verkozen president interviewt en waar Tom Dobbs zichzelf op de hak neemt door te zeggen dat hij echt wel eens geblowt heeft (toen hij 25 was) en sexmagazines heeft gelezen (hij was nu eenmaal een puber) is werkelijk grappig. Robin Williams ten voeten uit. Toch komen deze grappige momenten minder vaak voor dan je zou verwachten bij een film als deze.

Ook blijft de film wat op de oppervlakte. Het wordt verteld vanuit de ogen van de manager van Tom Dobbs (Christopher Walken, bekend van Catch me if you can) en hierdoor wordt het nooit echt een spannend verhaal. En dat terwijl het wel alle ingrediënten heeft voor een spannende, komische film. De film was verder vermakelijk en zeker geen tijdverspilling.

De special features op de deze dubbel dvd vielen erg tegen. Verder dan een trailer, wat interviews en een paar tv-clips komt het niet. Het Behind the scenes gedeelte laat een aantal clips zien van de acteurs die rondlopen of met de regisseur praten. Deze stukjes hadden vaak zelfs geen geluid.

Voor de special features hoef je deze dubbel dvd dus niet aan te schaffen. Maar voor de film wel. Al was het alleen maar om Robin Williams met een pruik en gespschoenen te zien.


Man of the Year
Met o.a. Robin Williams, Laura Linney en Jeff Goldblum
Speelduur: 111 minuten
Uitgebracht door: Morgan Creek Productions
Adviesprijs: 12,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar en ouder

Bestel Online!

Man Of The Year
David Alpay