Sieradenlijn 'Vansi': Stoer, sexy en natuurlijk

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Hoe ben je er op gekomen om sieraden te ontwerpen?

"Ik maakte als kind al veel armbandjes en kettinkjes, samen met mijn nichtje. Op het moment dat ik in Londen woonde, werkte ik veel en zocht iets wat ik leuk vond, niet veel kostte en me ontspande. Zo ben ik begonnen met kettingen maken en deze gaf ik aan vriendinnen, voor verjaardagen of iets anders. Van het één kwam het ander. Mijn vriendinnen waren erg enthousiast en ook de vriendinnen van mijn vriendinnen wilden graag een ketting en oorbellen. Ik ben er toen geld voor gaan vragen en ben een stapje verder gegaan. Ik ben op zoek gegaan naar mooiere materialen en ben mijn ontwerpen gaan verkopen op de Portobelle Market in Londen Notting Hill. Dit werd een succes, al gauw kreeg ik contact met een winkelier die erg graag mijn sieraden wilde verkopen in hun winkel. Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om terug te komen naar Nederland en er serieus mee aan de slag gaan".

Waar haal je je inspiratie vandaan?

"Mijn inspiratie komt voort uit een combinatie van dromen, natuur, verschillende vormen en verschillende culturen. En van deze mengelmoes maak ik iedere keer weer een nieuwe collectie. Als ik de aantrekkingskracht van een sieraad kan voelen, ben ik tevreden".

Uit hoeveel stuks bestaat jouw collectie?

"Mijn collecties variëren, maar meestal bestaat een collectie uit vijftig stuks".

Wat kunnen we van je nieuwe collectie verwachten?

"De najaars-/wintercollectie is nog steeds een mengeling van zilver, brons en goud met oud zilver er aan toegevoegd. De collectie bestaat uit vier verschillende kleine collecties".

Met welke materialen werk je het liefst?

"Ik werk het liefst met natuurlijke materialen, dat kun je ook wel zien aan mijn sieraden. Ik hou niet van plastic of iets dergelijks. Alles wat uit of van de natuur komt vind ik boeiend en mooi en het is een uitdaging om daar weer mooie, aparte ontwerpen van te maken".

Waar moet je als vrouw op letten als je sieraden draagt?

"Wat belangrijk is; als je een sieraad draagt, dat je uitkijkt met haarlak, parfum en water. Deze kunnen het sieraad (het materiaal) aantasten".

Welke fout maken de meeste dames bij het dragen van sieraden?

"Ik weet niet of het fout te noemen is, ik vind het zelf niet mooi als vrouwen setjes dragen. Dus armband, oorbellen en ketting in dezelfde stijl en kleur. Ik vind het tuttig en klassiek en hou meer van stoer en anders met een vleugje kinky".

Wat moet een vrouw absoluut hebben in haar collectie als ze de trend wil volgen?

"Ik zou dat voor niemand kunnen bepalen, maar wat ik zelf leuk vind op dit moment is verschillende stijlen kettingen door elkaar heen dragen, maar dan wel simplistisch".

Heb jij zelf nog een 'voorbeeld' designer?

"Ik vind Zoë Morgen erg goed, zij is een Engelse ontwerpster en maakte gave eyecatchers. Nooit over the top, altijd simpel en stijlvol".

Als je voor iemand sieraden zou mogen ontwerpen, voor wie zou je dat dan willen doen?

"Dit vind ik een leuke vraag! Moet er wel even over denken! Ik heb deze vraag ook al vaak gehad om voor bepaalde personen in mijn omgeving iets persoonlijks te maken. Ik vind het leuk maar ook moeilijk, ik moet dan wel wat van deze persoon weten om haar smaak en stijl te kunnen bepalen. Maar goed, ik denk dat ik het wel heel erg leuk zou vinden om voor Gwen Stefani een sieraad te ontwerpen. Zij heeft zelf een hele uitgesproken smaak, maar ik vind haar erg stoer, krachtig, ondernemend en sexy".

Wat zou je willen bereiken?

"Ik wil graag Vansi eerst in Nederland maar ook in het buitenland gaan verkopen. Daarnaast wil ik graag een exclusieve lijn op gaan zetten, waarin alleen maar edelmetalen verwerkt worden".