Heerlijke Spaanse paella
Het maken van een traditionele Spaanse paella is een flinke klus. In Spanje duurt het maken van deze schotel soms wel vijf uur! Wij hebben daar natuurlijk geen tijd voor, dus gaan wij voor een eenvoudige variant. Ze.nl laat het je zien!
Wat heb je nodig?
(6 personen)
Heerlijke kip, zeevruchten en chorizo?s: dit zijn een aantal van de vele ingrediënten voor een overheerlijke paellaschotel. Veel mensen vinden het vaak te lang duren, dus maken ze het nooit thuis. Deze variant is binnen 45 minuten klaar, maar is minstens net zo lekker!
Wat heb je nodig?
(6 personen)
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 el peterselie
- 2 el rozemarijn
- ½ tl saffraan
- 2 tl paprikapoeder
- 450 gr kipfilet
- 450 gr gemengde zeevruchten
- 100 gr chorizo
- 1,5 liter kippen- of visbouillon
- 1 ui
- 2 rode paprika?s
- 1 citroen
- 2 tomaten
- 50 gram erwten
- 700 gr risottorijst
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak bouillon in een grote pan en houd deze warm.
- Snijd de saffraandraadjes zo fijn mogelijk en doe deze in een kopje met heet water. Laat ze staan tot gebruik.
- Snijd het vlees in stukjes, bestrooi deze met een beetje zout en bak het ongeveer vijf minuten gaar in de pan op hoog vuur. Het vlees hoeft niet helemaal gaar te zijn. Leg daarna de stukken vlees op een apart bord.
- Snijd de paprika, tomaat en ui in kleine stukjes. Gooi het in een beetje olijfolie in een grote pan en voeg ook knoflookpoeder, paprikapoeder, peterselie en de rijst toe.
- Schenk de warme bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Breng het op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens ook de zeevruchten, chorizo en erwten toe. Laat dit meepruttelen tot de rijst niet meer onder water staat, maar het gerecht nog wel vochtig is.
- Leg de stukken kip op de rijst. Zet het gerecht vervolgens voor 12 minuten in de oven.
- Laat de pan tenslotte nog 10 minuten afgedekt staan en garneer de paella met bijvoorbeeld partjes citroen en wat kruiden.