ZeBlundert: Achter het aanrecht
Karin (27)
: ?Een paar jaar geleden kwam een vriendinnetje van mij eten. Ik ben al niet zo?n keukenprinses, maar toen was het helemaal een ramp. We gingen dan ook ? heel easy ? kip tandoori maken. Gewoon zo?n Knorr wereldgerecht. Ik had alle boodschappen gedaan en haalde deze uit m?n tas. Tijdens het koken waren we lekker aan het kletsen en ging alles goed. Dacht ik. Ik vond de saus er wel al wat donker uitzien, en ook wat anders smaken, maar ik dacht dat dat meer aan mij lag. Toen ik de volgende ochtend op m?n werk kwam en m?n lunch uit m?n tas haalde, zag ik ineens nog de crème fraiche in m?n tas liggen. Oops? dat was het dus.?
Esther (23)
: ?Ik kan heel slecht koken, maar echt heel slecht! Ik kan het voor elkaar krijgen een cordon blue van buiten zwart te krijgen en van binnen rauw. Mensen zeggen dan 'dan staat je vuur te hoog', maar ook daar heb ik natuurlijk al alles mee geprobeerd. Ook simpele dingen als pannenkoeken maken lukt me niet. Niet alleen omdat ik de pannenkoek niet zo goed om kan draaien, ook hierbij krijg ik het voor elkaar om delen van de pannenkoek te laten verbranden en delen rauw deeg te hebben. En ik gebruik al die kant en klaar- schud-mixen van AH/Koopmans. Dus aan het recept kan het niet liggen. Maar ik heb een oplossing: ik gooi een schep beslag in de pan en begin met roeren. Resultaat: scrambled pancakes. De smaak is hetzelfde en zoals mijn moeder (mede-kookkluns) zou zeggen: 'Je kunt het toch niet heel in je mond stoppen!'?
Dionne (24): ?Een tijdje geleden had ik een stapavondje met vriendinnen. Alvorens zouden we met z?n allen gezellig bij mij gaan eten. Al kletsend was ik de kipblokjes gaar aan het bakken in een grote pan. Ik gooi er altijd lekker veel kipkruiden bij zodat er veel smaak aan zit. Dus ik sta daar royaal kipkruiden te strooien en de kip werd lekker bruin. Wat ik dus niet door had was dat het helemaal geen kipkruiden waren, maar dat het cayennepeper bleek te zijn! We hebben met z?n allen heerlijk een potje zitten zweten bij het avondeten!?
Sanne (23): ?Ik ben geen echte keukenprinses. Als het op koken aankomt gooi ik ook maar gewoon alles bij elkaar. Kruiden vind ik al te ingewikkeld, dus als ik ergens smaak aan wil brengen gebruik ik dus gewoon zout. Maar geloof het of niet, zelfs dat kun je verpesten! Laatst kwamen mijn ouders eten en het viel best wel op dat spaghettisaus nogal zoet was. Wat bleek, ik had suiker gebruikt in plaats van zout!?
Marieke (24): ?Ik studeer in Utrecht, maar ik logeerde een weekend bij mijn ouders in Brabant. Omdat ik me nogal aan het vervelen was besloot ik een cake te gaan bakken. Ik deed met volle moed alle ingrediënten in een kom om het vervolgens door elkaar te mixen. Het enige wat ik vergeten was, was om mijn haar vast te doen? En ja hoor, mijn kostbare lange haren kwamen in de kom en raakten verwikkeld in de mixer! Ik ging keihard gillen en mijn vader kwam eraan gesneld en die heeft toen mijn haar uit de mixer moeten halen. Nog steeds heb ik minder haar op die plek en ik ga nooit meer met los haar iets mixen!?
Heb jij nog een gênante kookblunder?