Kleuranalyse: Brengt kleur in je leven!
Je kent het wel: je vriendin heeft een felgeel vestje dat haar geweldig staat, maar jou to-taal niet. Hoe dat kan? Waarschijnlijk is je vriendin een totaal ander kleurtype dan jij. Huid-, haar- en oogkleur kunnen daarin een groot verschil maken. Daarnaast heb je verschillende types: lente-, zomer-, herfst- en wintertypes, én het contrast en de grauwheid in je gezicht kunnen van grote invloed zijn op de kleuren die jou goed staan.
Met een kleuranalyse zie je precies welke kleuren goed staan bij jouw huid, haar en ogen en krijg je advies. Ook een figuuranalyse kan heel nuttig zijn: welk soort kleding staat goed bij jouw lichaam? Tijdens zulke analyses leer je met andere ogen kijken naar jezelf en kijk je naar hoe je kleding kunt combineren, zodat je het allerbest uit de bus komt.
ZeTest
Natuurlijk waren wij razend nieuwsgierig hoe zoiets nou in z?n werk ging. Babet Beune van BaBetter, gespecialiseerd in kleur- en figuuranalyses, kwam langs en nam ons mee in de wondere wereld van kleuren. ?Vrouwen hebben vaak het probleem dat ze, ondanks dat ze een kast vol kleding hebben, niets hebben om aan te trekken?, zegt ze. ?Dat komt omdat ze vaak niet weten wat ze goed staat.? Volgens Babet moet je op veel dingen letten, als je dat wilt weten. ?Staan lichte of donkere kleuren beter? Felle of gedempte? Koele of warme? Ook moet je kijken naar het kleurpigment dat je in je huid hebt?, zegt ze. ?Het benadrukken van je sterke punten en het verdoezelen van je mindere punten, daar gaat het om.?
Wel zegt Babet dat de kleurtypes die veel gebruikt worden (je hebt dus lente-, zomer-, herfst- en wintertypes), eigenlijk niet voldoende zijn. ?Met vier types kom je niet weg?, zegt ze. ?Er zijn zo veel meer mogelijkheden en met deze vier druk je iemand in een hokje dat niet altijd het beste past. Mensen zijn vaak bang dat ze na een kleuranalyse bepaalde kleuren niet meer mogen dragen, maar daar gaat het helemaal niet om. Bepaalde tinten van een kleur kunnen je namelijk wél heel goed staan. Flatteert een oranjerood je bijvoorbeeld meer dan een blauwrood??
Babet laat op verschillende collega?s zien dat felle en gedempte kleuren daadwerkelijk een verschil kunnen maken. Ook zwart en wit komen aan bod én er wordt gekeken naar het contrast in het gezicht. Collega Danique blijkt vrij veel contrast in haar gezicht te hebben, waardoor contrast in haar kleding het ook goed zal doen. Zij kan bijvoorbeeld een combinatie van lichtere en donkere kleuren goed hebben. Voor collega Claartje gaat dit niet op: zij heeft weinig contrast in haar gezicht en als zij wél veel contrast in haar kleding draagt, zal alle aandacht daar naartoe gaan. Geen slimme zet dus.
Trucjes
Ook wat betreft iemands figuur kan kleding veel verschil maken. Babet vertelt ons verschillende trucjes om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen. ?Gezichtsvorm is daarbij ook heel belangrijk, in combinatie met je kapsel?, zegt ze. ?Heb je bijvoorbeeld een lang gezicht, dan is een brede bos krullen uitstekend om je gezicht minder lang te laten lijken. Lang, stijl haar maakt je gezicht juist langer.?
Je kunt je uiterlijk dus een bepaalde kant op sturen: ben je klein en wil je langer lijken, zorg dan dat je geen horizontale strepen aandoet. Dit breekt je lengte namelijk en maakt je kleiner. Kleding met een hoge hals zorgt voor een grotere boezem en wanneer je geheel in één kleur gekleed gaat, lijk je langer. Felle kleuren trekken de aandacht en maken dus breder. Allemaal trucjes om rekening mee te houden bij het uitkiezen van je kleding!
Korting!
Ben jij benieuwd geworden naar wat jou het beste staat? Ze.nl heeft, speciaal voor leZeressen, korting geregeld! Wil jij een kleuranalyse bij BaBetter laten doen? Drie lezeressen betalen nu maar ? 50,- voor een analyse, in plaats van ? 95,-! Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen!
Om kans te maken op deze korting, mail je naar redactie@ze.nl en vertel je in maximaal 100 woorden waarom jij een kleuranalyse wilt laten doen (of weggeven). Je maakt tot en met 6 april kans op de korting!
Heb jij ooit een kleur- of figuuranalyse laten doen? Lijkt het je nuttig?