Google app Boyfriend Tracker bespiedt je vreemdgaande lover

Relaties door Marleen_S

 
Overwerken, nog ‘even een borreltje’ doen na het werk en in het holst van de nacht het bed in kruipen met overduidelijk de walm van vrouwenparfum om zich heen. Zou je lover vreemdgaan? Met deze app vind je het antwoord!
 
Wij vrouwen hebben het haarfijn door als er iets niet klopt aan onze lover. En dan hebben we het niet over een hardnekkig vlekje op zijn shirt of een irritante eigenschap (snurken, smakken, noem maar op) waar je maar niet aan kan wennen. Als onze geliefde ons zit te bedonderen, voelen we dat in elke cel van ons lichaam.
 


Boyfriend Tracker

Toch laat onze vrouwelijke intuïtie ons nog wel eens in de steek. Want nee, onze vent zou écht nooit vreemdgaan, daar steken we onze hand voor door het vuur. Om toch het zekere voor het onzekere te nemen (en te luisteren naar dat stemmetje in ons hoofd) bracht Google speciaal de app Boyfriend Tracker op de markt. Rete handig voor iedere bedrogen vrouw of voor iedereen die denkt besodemieterd te worden.
 
Dat was althans de gedachte toen een tijdje terug de app te koop was voor iedere smartphonegebruiker waar dan ook ter wereld. Het beloofde de ‘privédetective’ te zijn in de zak van je vriendje, maar nu staat de app onder vuur. Het zou de privacyregels dik overschrijden en kunnen leiden tot stalkgedrag volgens experts.
 
Wat je er allemaal mee kan doen? De app stuurt je onder andere updates over waar vriendlief op dat moment uithangt en verzendt kopietjes van zijn sms’jes. Als je het dan nog niet vertrouwt, kun je de app zelfs opdragen de desbetreffende telefoon te bellen zodat je gesprekken kan afluisteren. Enorm veel spionagetechnieken dus waar de CIA nog een puntje aan kan zuigen.
 


Brazilianen zijn jaloers

Deze manier van je lover in de gaten houden, viel goed in de smaak bij de Braziliaanse vrouwen. De app was erg populair in dit land, waarschijnlijk omdat de rondborstige, temperamentvolle vrouwen erom bekend staan een tikkeltje jaloers te zijn. En dat is nog een understatement. “Ja, Brazilianen zijn jaloers, what can I say? Daarom was deze app ook zo geliefd hier”, vertelt Marzia Almeida uit Rio aan Daily Mail. “Het was een nieuwe manier van spioneren, gewoon checken wat degene waarvan je houdt allemaal uitspookt.”
 
Nadat er behoorlijk wat commotie was ontstaan over de app, besloot Google deze te verwijderen. Een beetje laat, want inmiddels is ‘ie wel mooi duizenden keren gedownload. Toch is Google niet de enige met het idee voor een spionage-app. In Europa en Amerika bestaan er tal van soortgelijke apps waarmee je een persoon in de gaten kan houden. Zo gebruiken ouders bijvoorbeeld ook steeds vaker hun mobiele telefoon om hun rebelse pubers te checken.
 
Wat vind jij van de Google app? Vind je het terecht dat hij in Brazilie wordt geboycot of vind je het een geniale uitvinding?