Recept: Pizza met peer
Een tijdje geleden lieten we al zien hoe je een lekkere pizza met salami zelf kunt maken. Nu is het tijd voor een onbekende uitdaging: de pizza met peer! Klinkt best gezond, toch?
Wat heb je nodig?
(voor 1 pizza)
- 1 bol pizzadeeg
- 3 eetl. olijfolie
- 125 gr. taleggiokaas (in blokjes)
- 12 salieblaadjes
- 50 gr. pecorinokaas
- 1 rijpe peer (zonder klokhuis, in dunne plakjes)
- 1 eetl. acaciahoning
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit tot een lap met een doorsnede van 30 centimeter en leg de lap op bakpapier.
- Bestrijk het deeg met olijfolie en strooi er blokjes taleggio overheen. Beleg verder met stukjes peer en blaadjes salie. Strooi tenslotte de pecorino eroverheen.
- Besprenkel de pizza met honing en nog wat olijfolie. Bak nu de pizza af op een pizzasteen of ovenplaat in 20 minuten.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.