De meest gemaakte bh-foutjes

Mode & trends door Kristie
Wij vrouwen kunnen niet zonder onze beha (tenzij we meedoen aan de zonder-beha-over-straat-trend). Toch zijn er nog een aantal foutjes die we maken met betrekking tot onze lingerie. Als je beha maar goed zit!

Want het is toch best moeilijk om een beha te hebben die goed past, de boel mooi omhoog lift, er goed uitziet onder kleding en niet in je tedere velletje snijdt. Geen wonder dat we af en toe de fout in gaan, toch? 

Size does matter

Kijk eens in de spiegel. Zit de sluiting van jouw boobie holder ergens in je nek of snijdt-ie in je vel? Of houden je borsten een gezellig feestje nu ze zo dicht bij elkaar gedrukt zijn? Misschien heb je dan toch echt de verkeerde maat. Laat je eens adviseren in een lingeriewinkel en koop vervolgens de goede maat. 


Buitenste haakje

En als je dan een nieuw exemplaar koopt, moet je 'm dichtmaken op het buitenste haakje en kijken of-ie dan goed zit. Dus: níet zo strak mogelijk doen en hem vastzetten op het binnenste haakje. Er is namelijk slecht nieuws: een beha gaat uitrekken na een tijdje en daarvoor zijn die andere haakjes. Kun je 'm altijd nog wat strakker doen. Je bent dus niet afgevallen, je beha is alleen uitgerekt. Helaas.

Rust

Draag je je beha meestal een week of twee achter elkaar? Oké, een paar dagen dan. Guilty? Stop daar dan mee, want een beha heeft ook haar rust nodig. Wissel elke dag van bra zodat het elastiek binnenin weer haar kracht terugkrijgt. Zie 'm dus maar als een soort spier, als die eenmaal uitgerekt is, wordt 'ie niet meer korter. 

Wassen

Gooi jij jouw exemplaar ook altijd lekker makkelijk tussen de vieze sokken en natte washandjes in de wasmachine? Slecht nieuws, want met de hand wassen is eigenlijk beter. In de wasmachine kunnen de haakjes van je beha andere kleding beschadigen en ook in de droger worden ze er niet mooier op. Mocht je geen geduld hebben voor de handwas, doe dan in ieder geval een waszakje om je beha's heen en was ze zo min mogelijk. Gaan ze ook nog langer mee, scheelt meteen in de portemonnee!


Vervanging

Veel vrouwen kopen járenlang dezelfde behamaat en houden er geen rekening mee dat deze maat nog weleens kan veranderen met de jaren. Een kilootje minder (of meer, meestal), een jaartje ouder... Daarnaast is het sowieso wel nodig om versleten beha's uit het jaar nul eens weg te gooien. Je bustenhoudertje mag dan heel veel emotionele waarde voor je hebben, soms is het echt tijd om elkaar los te laten...

Welke beha-fout maak jij geregeld?