Thé infusé: theetrend uit Parijs
Thee is inmiddels net zo hip als koffie en daar is een echte theeleut als ik superblij mee. Naast de vele koffietentjes, zijn er ook steeds meer plekken waar je echt goede thee kunt krijgen. In Parijs heeft het restaurant Setime thee naar een nieuw level gebracht: Thé infusé.
Thee infu wat?
Thé infusé betekent zoiets als ‘getrokken thee’. Echt lekkere thee maak je met heet water waar je een theezakje in laat trekken. Thé infusé maakt ook gebruik van dit principe, alleen wordt er geen theezakje met gemalen ingrediënten gebruikt. In plaats daarvan wordt er thee getrokken van verse kruiden, bessen en fruit!
Zelf thé infusé maken
Je kunt zelf heel makkelijk thé infusé maken. Kook water en stop het fruit, de verse kruiden en bessen die jij lekker vindt in een theepot of een karaf. Schenk het kokende water erover en laat het minstens vijf minuten trekken. Schenk de thee door een zeef in koppen en drink smakelijk!
Ook lekker als ijsthee
Je kunt op deze manier ook ijsthee maken. Neem een grote kan met water en doe daar de ingrediënten in. Laat dit minstens een uur in de koelkast trekken. Schenk het daarna met wat ijsblokjes in een glas en je hebt een heerlijk zomerdrankje. Voor een sparkling drankje kun je in plaats van gewoon water ook bruisend water gebruiken.
Een paar simpele recepten
Met kokend water
- Een paar takjes verse munt
- Een sinaasappel in partjes
- Een kaneelstokje
Frisse thé infusé
- Citroenschijfjes
- Grofgesneden gember
- Honing
Zomerse thé infusé
- Mango in partjes
- Aardbeien in partjes
- Verse basilicum
- Met koud water (het lekkerst als je het een nachtje laat trekken in de koelkast)
Lekker fris
- Citroenschijfjes
- Muntblaadjes
- Komkommerschijfjes
Lekker fruitig
- Een paar stukken watermeloen
- Bosbessen
- Perzik in partjes
Ga jij dit drankje uitproberen?