Recept: Zelf bagels maken
Kon je ons vroeger als een kind zo blij maken met een 'koekje met een gat erin', tegenwoordig ben je helemaal hipperdepip als je aan de bagels gaat. Plus, ze zijn natuurlijk ook erg lekker, vooral als je ze zelf maakt.
Hoe maak je het?
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.
Als een lekkere lunch, een ontbijtje op bed voor vriendlief of om de maandagochtend lekker te beginnen: bagels are a girl's best friend.
Wat heb je nodig?
(voor 12 bagels)
- 450 gr. tarwebloem
- 1½ theel. zout
- 1 zakje instantgist
- 1 eetl. basterdsuiker
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 3 dl. lauwwarm water
- 1 eetl. kristalsuiker
- melk voor het bestrijken
- evt. maan- of sesamzaad om te bestrooien.
- jam om erbij te serveren
- Vet 2 bakplaten in of gebruik een siliconen matje.
- Zeef de bloem met zout, suiker en gist. Maak in het midden een kuiltje en voeg de olie toe. Roer de olie door het deeg en voeg er net zoveel water aan toe tot er een zacht deeg ontstaat.
- Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond goed door. Vorm een bal en leg deze in een kom. Laat het rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Sla het deeg door en verdeel het in 12 gelijke delen. Maak hier bolletjes van en prik er met een houten lepel een gat in. Maak het met de vingers iets groter, anders gaat het gat alsnog tijdens het rijzen dichtzitten.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de kristalsuiker toe.
- Laat de bagels voorzichtig in het kokende water glijden en pocheer ze in drie minuten. Keer ze in die tijd één keer om.
- Haal de bagels uit het water, laat ze goed uitlekken en leg ze terug op de bakplaat.
- Bestrijk de bagels met wat melk en bestrooi ze eventueel met maan- of sesamzaad.
- Bak de bagels in 20 minuten goudbruin. Snijd ze open en besmeer ze met roomkaas of jam.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.