Recept: Vegetarisch broodje
Soms heb je gewoon even geen zin in een boterham met pindakaas. Maar om nou gelijk McDonalds binnen te stormen, dat is weer niet zo goed voor de lijn. Wat lekker is én ook een tikkeltje gezond is dit heerlijke vegetarische broodje.
Zo maak je het
Wat heb je nodig?
(voor 4 broodjes)
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika in reepjes
- 1/2 courgette
- 2 tomaten (uit blik)
- 1 eetlepel oestersaus
- atjar tampoer
- volle yoghurt
- 4 broodjes
- olijfolie
- 2 gekookte eieren
- zout/peper
Zo maak je het
- Kook als eerste een ei, en zorg dat hij net iets verder dan zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Doe in een koekenpan wat olijfolie en fruit een teentje knoflook.
- Je kunt hier al redelijk snel de gesneden paprika aan toevoegen. Op zich maakt het niet heel veel uit welke kleur paprika je gebruikt, het is een kwestie van smaak.
- Na ongeveer 2 minuten schep je de reepjes courgette in de pan en meng je alles goed.
- Breng op smaak met wat zout en peper en doe er ongeveer 2 tomaten uit blik bij, je kan ook verse tomaten gebruiken. Maar in de winterperiode zijn tomaten uit blik ook uitstekend.
- Doe er een flinke scheut oestersaus bij, dit geeft de groenten heel veel smaak. Roer alles goed door elkaar en bak het daarna nog een volle minuut.
- Neem een broodje naar keuze en zorg dat hij goed open is zodat je genoeg vulling bij kunt doen. Een pitabroodje, bagel of een zacht bolletje: net wat je lekker vindt.
-
Schep een aantal lepels groenten in het broodje en leg hier de helft van een gekookt ei boven. Een flinke lepel atjar tampoer en een scheutje volle yoghurt. De yoghurt maakt het lekker fris. Eet smakelijk!