Gezonde chocoladetruffels met 3 ingrediënten
Gezond, chocolade, 3 ingrediënten. God bestaat! Haleluja! Gezond, lekker en makkelijk. Drie termen waar we lichtelijk opgewonden van worden als het om eten gaat. Deze truffels vragen erom om gemaakt en verslonden te worden.
We willen heus wel in de keuken staan hoor, dat is het niet. Maar dan moet het wel de moeite waard zijn. En een beetje makkelijk graag. En oja, we willen ook niet te veel geld kwijt zijn aan boodschappen. En het moet nog wat lijken als het op het bord ligt. En het hoeft ook weer niet al te veel tijd in beslag te nemen. Dit recept vonden we op Foodness.nl. Alleen de titel klinkt ons al als muziek in de oren. Gezonde chocoladetruffels met 3 ingrediënten! Come to mama!
De drie ingrediënten die je nodig hebt
1 Avocado
250 gram pure chocolade met minimaal 70% cocao
2 Eetlepels cacaopoeder
Zo maak je de gezonde chocoladetruffels
- Hak de helft van de chocolade grof, tot het kleine stukjes zijn.
- Smelt de andere helft van de chocolade in de magnetron of au bain marie.
- Meng het avocadovlees (schep het gewoon uit de schil) met de gesmolten chocola. Prak de avocado fijn door de chocolade heen, zodat er geen klontjes meer overblijven.
- Wacht tot het avocado-chocolademengsel op kamertemperatuur is en roer de stukjes fijngehakte chocolade erdoor.
- Zet minimaal een uur in de koelkast.
- Schep met een theelepel steeds een portie uit de kom en rol er balletjes van tussen je handen. Haal elk balletje door het cacaopoeder, dat je het beste even in een kommetje kunt doen.
- Eet direct, of bewaar de truffels tot je ze gaat eten in de koelkast.
Enjoy!