Oreohemel: deep fried Oreo?s

Eten door Christel
Oreo’s zijn van zichzelf al hele smakelijke hapjes. Wanneer we middenin een fanatieke eetbui zitten, verorberen we een rol Oreo’s binnen een mum van tijd. Maar je kunt de goddelijke hapjes met dit recept nóg lekkerder maken!  

We weten dat het alles behalve gezond is, maar we vinden gefrituurd eten gewoon heel erg lekker. Zo lang het met mate gebeurt, mag het best weleens. Comfort Snacks weet onze behoefte naar gefrituurd voedsel te bevredigen met dit heerlijke recept voor gefrituurde Oreo’s!  


 
Wat heb je nodig:

  • Pannenkoekbeslag
  • 1 rol Oreo’s  
  • 1 liter zonnebloemolie
  • Beslagkom
  • Pan om in te frituren
  • Vorken
Dit moet je doen:
  1. Zorg dat je Oreo’s koud zijn. Leg ze het liefst een paar uurtjes in de koelkast voordat je de keukenprinses gaat uithangen.
  2. Maak je pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maar zorg ervoor dat je beslag wat dikker is dan wanneer je normaal gesproken pannenkoeken bakt.
  3. Schenk daarna een pan vol met je liter zonnebloemolie. Verhit het tot-ie 170 graden is.
  4. Pak een Oreo en haal ‘m door het beslag. Zorg ervoor dat hij helemaal onder het beslag zit. Hierna moet je hem een klein beetje laten uitlekken en moet je hem voorzichtig in het olie laten zakken.
  5. Wanneer de ene kant van de Oreo lichtbruin is, kun je hem voorzichtig omdraaien met bijvoorbeeld twee vorken. Wanneer ook de andere kant bruin is, kun je de Oreo laten uitlekken op keukenpapier.
  6. Doe dit vervolgens ook met alle andere Oreo’s. Hierna kun je ze eten met bijvoorbeeld Nutella, ijs, poedersuiker, aardbeien of gewoon lekker naturel.
Laat het eetfeestje beginnen!