Het is bijna Koningsdag: dit zijn de leukste last minute dingen om te doen met je vrienden

Vrije tijd door Maya Luz

Dit weekend is het alweer Koningsdag! Heb jij nog geen plannen voor deze typisch Nederlandse feestdag? Geen probleem. Dit zijn de leukste last minute activiteiten voor de verjaardag van de koning.

Lees ook: Koningsdag staat voor de deur: dit zijn onze favoriete oranje items

Ga naar de rommelmarkt

In het hele land zijn er met Koningsdag natuurlijk altijd leuke rommelmarkten. Als je niet weet wat je kan doen met Koningsdag, is het altijd leuk om over een van de rommelmarkten te slenteren. Je kunt ook kijken of je nog een plekje kunt scoren om zelf je spulletjes te verkopen. Je hebt vast wel ergens een doos met spullen die je eigenlijk niet meer nodig hebt!

Ga je liever kopen dan verkopen? Dan kan het ook erg leuk zijn om eens naar een andere plaats te gaan om te kijken hoe de rommelmarkt daar is. Je eigen woonplaats ken je al zo goed, ga eens op ontdekkingsreis! Wie weet vind je wel een ware schat.

Organiseer een Koningsdag brunch

Blijven jij en je vrienden liever thuis met Koningsdag? Dan kunnen jullie een gezellige brunch organiseren. Vraag aan je vrienden om allemaal een oranje lekkernij mee te nemen. En een brunch is natuurlijk niet compleet zonder mimosa's, en mocht dat drankje nou net oranje zijn! Wat toevallig!

Maak zelf oranje tompoucen

Voor de keukenprinsessen is het ontzettend leuk om jezelf uit te dagen in de keuken met Koningsdag. Roep je vrienden bij elkaar en maak samen een echte Hollandse lekkernij. Tompoucen zijn moeilijker om te maken dan je zou denken. Maak er een wedstrijdje van en kijk wie het mooiste eindresultaat kan bereiken. En ook al zien ze er niet mooi uit, ze zijn sowieso lekker!

Ga op kroegentocht

Voor de meiden die wel graag op pad gaan met Koningsdag, kan het erg leuk zijn om op kroegentocht te gaan. Tijdens een kroegentocht kun je een hoop nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken en nieuwe drankjes en kroegen ontdekken. Een kroegentocht is altijd leuk, en vooral met Koningsdag is dit een topactiviteit!

Ga op zoek naar last minute feestjes

Als je op de dag zelf nog geen idee hebt wat je wil doen, dan kun je altijd gewoon de stad in gaan. Op deze manier kom je hoogstwaarschijnlijk wel ergens een feestje tegen of ontmoet je mensen met leuke plannen. Zeker in de grote steden is er altijd wel iets te doen. Dus hoe last minute het ook is, je komt altijd wel spontaan ergens terecht.