De leukste plekken voor een strandfeestje in Nederland

Vrije tijd door Claire

Wie denkt dat je je avond uit alleen in een club of bar doorbrengt, heeft het mis. Nu de strandtenten weer openen en het weer lekker weer wordt, is het tijd voor heerlijke strandfeestjes! Geen idee waar naartoe te gaan? Je leest het hier.

De leukste plekken voor een gezellig strandfeestje

Beachclub Indigo

Een hele leuke beachclub is Indigo in Scheveningen. Hier geven ze regelmatig de leukste feestjes met als hoogtepunt elk jaar ‘Indiburn’ in juli. Tijdens dit strandfeestje, geïnspireerd op de sfeer van Burning Man, maak je je eigen bloemenkrans, zie je verschillende performances, draai je aan het shotjesrad en dans je vooral mee op de live muziek en verschillende DJ’s. Met de zon op je gezicht en de wandeling langs het strand wanneer je er naartoe loopt, maakt het een geweldige sfeer en een perfecte plek voor een strandfeestje.

Meer op Instagram

Woodstock 69

Deze relaxte strandtent in Bloemendaal aan Zee is ook een perfecte plek voor een goed feestje. In deze strandtent, die is vernoemd naar het beroemde festival uit 1969, organiseren ze regelmatig strandfeesten met verschillende muziekgenres. Het is een creatieve plek met voor ieder wat wils. Zin in!

Meer op Instagram

Azorra Beachclub

Deze strandtent in Scheveningen Noord wordt regelmatig omgetoverd tot een relaxte club aan het strand. De club nights zijn divers en gericht op 25+ qua leeftijd en heerlijk om een dagje strand af te sluiten met een dansje.

Meer op Instagram

The Fat Mermaid

The Fat Mermaid is midden op de boulevard van Scheveningen te vinden. Doordeweeks een gezellige strandtent met elke vrijdag- en zaterdagavond een DJ waar op gedanst wordt, terwijl jij heerlijk geniet van je drankje en ziet hoe de zon langzaam maar toch snel ondergaat.

Meer op Instagram

Alle stranden

Wie zegt dat je voor een strandfeestje per se naar een beachclub of strandtent moet? Maak je eigen strandfeest! Op warme dagen zit je nog lang op het strand. Neem wat hapjes en drankjes mee en zet wat muziek op (uiteraard niet te hard want je bent waarschijnlijk niet de enige) en neem een lekkere duik in de zee. Let wel goed op bij het nemen van een duik. Hoe heerlijk en verfrissend het ook is, het wordt toch erg afgeraden om dit te doen als je een drankje op hebt in combinatie met de hitte. Vermijd ook de drukste plekken, zoals bijvoorbeeld direct bij de Pier op Scheveningen. Ga dan meer naar het Zwart Pad toe, zo geniet jij straks van een goed (zelfgemaakt) feestje op het strand! Genieten!