Jamie (29) leeft fulltime in haar auto en deelt haar ultieme overlevingstip

Wonen door Janine

Soms loopt het leven anders dan je zou willen, en dat weet Jamie (@heavytraveler op TikTok) als geen ander. Door financiële problemen en gezondheidsklachten moest zij noodgedwongen haar appartement verlaten. In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot deze 29-jarige powervrouw haar auto om te toveren tot haar eigen huis. Ondanks deze moeilijke situatie probeert Jamie positief te blijven en het maximale uit haar leven te halen. Op TikTok deelt ze haar survival-tips en geeft ze de wereld een kijkje in haar leven.

Hoe ziet Jamie's leven eruit?

In een van haar meest bekeken video's op TikTok laat zij zien hoe ze haar auto elke avond omtovert tot een gezellige en comfortabele slaapplek. "Het geheim? Kussens, kussens en nog meer kussens," lacht ze. Ze gebruikt maar liefst zeven kussens om haar bed zo comfortabel mogelijk te maken, en ze legt er een hoeslaken overheen om het een 'echte bed-vibe' te geven. Ondanks haar inspanningen om haar auto zo knus mogelijk te maken, geeft ze eerlijk toe dat de ruimte beperkt is. In foetushouding, en met een op batterijen werkende ventilatorkachel, slaapt Jamie toch comfortabel genoeg in haar auto.

Ultieme overlevingstips

Als vrouw alleen in een auto slapen, vraagt om extra veiligheidsmaatregelen. Voor Jamie is haar veiligheid dan ook een belangrijk punt, daarom kiest ze er bewust voor om te parkeren bij 24-uurs sportscholen, zodat er altijd mensen in de buurt zijn. Ze zorgt ook voor extra privacy door gordijnen voor de ramen van haar auto te hangen. "Je moet slim zijn met waar je parkeert," benadrukt ze. Jamie wacht op dit moment op een matras dat haar volgers via haar Amazon-verlanglijstje hebben gedoneerd.

Is het legaal om te wonen en te slapen in je auto?

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om in hun auto of busje te leven, mede door de stijgende kosten van het kopen of huren van een woning. Maar hoe zit het eigenlijk met de regels? Is het legaal om in je auto te wonen? In het Verenigd Koninkrijk, waar Jamie woont, is het legaal om in je auto te leven, zolang de auto aan alle technische eisen voldoet. In Nederland is het ook toegestaan om in je auto te wonen, zolang je je houdt aan de geldende regels, zoals parkeer- en veiligheidsvoorschriften.

Community support

De reacties op haar video's zijn hartverwarmend. Volgers wensen haar het beste en delen hun eigen ervaringen. "Ik heb een jaar in mijn truck gewoond en mis het nog steeds!" reageert een fan. Jamie bewijst dat je zelfs in de moeilijkste situaties de kracht kan vinden om door te gaan en positief te blijven.

@heavytraveler