Top 7: Beste Dim Sum restaurants in Rotterdam

Hotspots door Maya Luz

Dim Sum, wie maak je er niet gelukkig mee? In Rotterdam zijn er genoeg tentjes waar je kunt genieten van heerlijke gestoomde dumplings of loempia's. Maar welke zijn echt het beste? Dit zijn de zeven beste hotspots voor dim sum in Rotterdam.

Inhoudsopgave

De beste Dim Sum restaurants in Rotterdam

Heb jij zin om een grote stoommand vol met dumplings te delen met je vrienden? Dit zijn de beste hotspots in Rotterdam om dit te doen!

  1. 1 Chung
  2. 2 Asian Glories
  3. 3 Baomazing
  4. 4 Shanghai Papa
  5. 5 China Town Dim Sum
  6. 6 Tai Wu
  7. 7 Noo.Me

1 Chung

Meer op Instagram

Restaurant Chung staat op zijn eigen eilandje, en dit is nog maar het eerste feitje dat dit restaurant uniek maakt. De gerechten krijgen hier een unieke, Europese twist terwijl ze alsnog trouw blijven aan de Aziatische traditie. Dit restaurant ziet er ook prachtig uit in de avond. Voor de locatie alleen al moet je hier heen!

Waardering:

  • Mooie locatie
  • Vriendelijke bediening
  • Betaalbaar
Contactgegevens:

Chung
Noordmolenwerf 171
Rotterdam
010 414 4099
stuur een e-mail

Bezoek website

2 Asian Glories

Meer op Instagram

Voor Chinees eten van hoog niveau moet je naar Asian Glories. Zeker liefhebbers van vlees en zeevruchten kunnen hier enorm genieten. Let wel op: dit restaurant is gesloten op dinsdag en woensdag.

Waardering:

  • Vriendelijke bediening
  • Authentiek
  • Leuk voor de vleeseter maar ook voor de vegetariër
Contactgegevens:

Asian Glories
Westewagenstraat 74
Rotterdam
stuur een e-mail

Bezoek website

3 Baomazing

Meer op Instagram

In de Foodhallen op de Kop van Zuid vind je Baomazing. En deze tent doet zijn naam eer aan want de dim sum is hier inderdaad amazing. Naast heerlijke dumplings om met je vrienden te delen, serveren ze hier ook heerlijke bao buns.

Waardering:

  • Altijd vers
  • Gezellige sfeer
  • Budgetvriendelijk
Contactgegevens:

Baomazing
Wilhelminapier
Rotterdam
stuur een e-mail

Bezoek website

4 Shanghai Papa

Meer op Instagram

Voor wie op zoek is naar een modern en hip Chinees restaurant dat dim sum serveert is Shanghai Papa de place to be. De authentieke Chinese gerechten krijgen hier en daar een moderne twist. Ook is er een apparte vegetarische/vegan kaart voor de bezoekers die geen vlees willen. Daarnaast hebben ze ook heerlijke cocktails en kun je hier in de middag terecht voor een Chinese high tea!

Waardering:

  • Chinese high tea
  • Lekkere cocktails
  • Verwelkomend voor vegans en vegetatiërs
Contactgegevens:

Shanghai Papa
Botersloot 24a, 28a
Rotterdam
010 229 9689
stuur een e-mail

Bezoek website

5 China Town Dim Sum

Meer op Instagram

Voor de liefhebbers van dim sum is dit de echte place to be. Dit restaurant is door de iconische zwart, rode gevel gelukkig niet moeilijk te vinden. Hier eet je authentiek Chinese dim sum maar kun je ook andere hoofdgerechten bestellen die onmisbaar zijn in een Chinees restaurant.

Waardering:

  • Betaalbaar
  • Uitgebreid menu
  • Vlotte service
Contactgegevens:

China Town Dim Sum
Westersingel 1A
Rotterdam
010 213 3872

Bezoek website

6 Tai Wu

Meer op Instagram

In het hartje van Rotterdam vind je Tai Wu, een Chinees Kantonees pareltje. Dit restaurant lijkt niet groot, maar heeft enorm veel ruimte. Maar ondanks de vele zitplaatsen zit dit restaurant altijd vol. Het menu hier is erg uitgebreid. Of je nou een eigen hoofdgerecht wil, dingetjes wil delen of zin hebt in dim sum.

Waardering:

  • Ruim restaurant
  • Uitgebreide kaart
  • Geschikt voor vegetariërs
Contactgegevens:

Tai Wu
Mauritsweg 24-26
Rotterdam
010 433 0818 
stuur een e-mail

Bezoek website

7 Noo.Me

Meer op Instagram

Noo.Me is officieel een noedelbar, maar ze hebben hier ook heerlijke dim sum. Het aanbod is niet erg uitgebreid, maar wel ontzettend lekker! Als je hier een keer gaat eten, raden we je aan om de dim sum te bestellen als voorgerecht.

Waardering:

  • Knus
  • Vriendelijk personeel
  • Heerlijke cocktails
Contactgegevens:

Noo.Me
Botersloot 18A
Rotterdam
010 737 1865
stuur een e-mail

Bezoek website

Gemiddelde prijzen van Dim Sum restaurants in Rotterdam

Dim Sum is over het algemeen vrij budgetproof. Natuurlijk zijn er een aantal duurdere restaurants op ons lijstje te vinden, zoals Asian Glories. Maar o over het algemeen is Dim Sum een hele lekkere en goedkope optie.

Hoe is Dim Sum ontstaan?

Dim Sum is van origine een Chinees gerecht. Het komt uit een Zuid-Chinese regio van de Tang dynastie. Omdat de kleine gerechtjes gemakkelijk te bereiden en mee te nemen zijn, waren ze bedoeld als snack bij de thee. Ze werden dan ook geserveerd bij theehuizen langs handelsroutes. De naam Dim Sum is afgeleid van het Kantonese 'dianxin'. Dit betekent 'hartige snacks'.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de goedkoopste Dim Sum restaurants in Rotterdam?

Voor goedkope en lekkere Dim Sum raden we aan dat je een bezoekje brengt aan Baomazing.

Zijn er vegetarische en halal Dim Sum restaurants in Rotterdam?

Een volledig vegetarisch Dim Sum restaurant is er helaas niet in Rotterdam. Wel serveren China Town Dim Sum en Shanghai Papa verschillende vegetarische en vegan gerechten. En bij China Town Dim Sum kun je ook terecht voor halal gerechtjes.

Waaruit bestaat een Dim Sum diner?

Dim Sum is een verzamelnaam voor allerlei soorten kleine gerechtjes. Denk hierbij aan dumplings en loempia's. Maar ook kleine broodjes en deegballetjes vallen onder dim sum.