Dit is de ‘invisible string theory’ van TikTok

Relaties door Maya Luz

De ware liefde kom je niet zomaar tegen toch? Volgens TikTok is het ontmoeten van de ware een opsomming van gemiste connecties die uiteindelijk hun weg naar elkaar toe vinden. Dit is de 'invisible string' theorie en wat het precies inhoudt.

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben behoefte aan een stabiele relatie

Wat is de invisible string theory?

Volgens de invisible string theory zijn we allemaal verbonden met onze ware liefde op een of andere manier. Misschien waren jullie moeders wel klasgenoten op de middelbare school en verwaterde het contact net te vroeg of jullie gingen al jarenlang naar dezelfde feestjes en jullie kwamen elkaar nooit tegen. Het concept heeft roots in Japanse en Chinese folklore. Daarnaast komt het concept ook terug in het nummer Invisible String van Taylor Swift, toepasselijk van het album Folklore. Koppels die elkaar kennen volgens dit principe hebben elkaar dus jarenlang misgelopen om dan uiteindelijk toch met elkaar te eindigen. De theorie wijst aan dat alles gebeurt op het moment waarop het hoort te gebeuren. Als jullie elkaar die ene keer net misliepen, dan was jullie ontmoeting gewoon nog niet meant to be. Daarnaast wijst het uit dat alle ervaringen die wij hebben in ons leven, uiteindelijk ergens naartoe leiden, en in dit geval is dat dus je partner.

Is de invisible string theory echt?

Of de theorie echt werkt, hangt af van wie je het vraagt. Alle koppels ontmoeten elkaar natuurlijk op een totaal andere manier. Maar een ding heeft ieder stel gemeen: er ging een serie aan gebeurtenissen vooraf aan de ontmoeting. Deze gebeurtenissen kunnen heel klein zijn maar ook heel groot. Je miste bijvoorbeeld net je trein waardoor je hen ontmoette op het perron of misschien besloot je toch om naar dat ene concert te gaan waar je eigenlijk geen zin in had. Als we er op die manier naar kijken, wordt het lastig om niet in de theorie te geloven. Er is altijd wel een connectie tussen jou en je partner te vinden die jullie bij elkaar heeft gebracht, bij sommige stelletjes is deze connectie wat duidelijker en bij andere stellen wat minder. Mocht je jouw ware liefde nog niet gevonden hebben? Dan biedt de theorie misschien juist hoop: welke keuzes je ook maakt in het leven, ze leiden je allemaal naar waar je hoort te zijn. Het universum leidt je. Heb je dus ooit een onderbuikgevoel over een bepaalde keuze, luister er dan naar! Wie weet wat of wie het je kan brengen.