Nog nooit een orgasme gehad: zo praat je erover

Intiem door Maya Luz

Orgasmes worden gezien als het doel van seks. Het is de grote climax die je bereikt tijdens een vrijpartij, een moment van euforie. Maar het kan zo zijn dat je nog nooit een orgasme hebt gehad en als je met een nieuwe persoon onder de lakens kruipt kan dit best ongemakkelijk zijn om te vertellen. Dit is hoe je dit kunt bespreken met een nieuwe bedpartner.

Lees ook: 3X seksvragen die niemand durft te stellen (maar waar je wel antwoord op wil)

Praat erover voordat jullie onder de lakens kruipen

Een van de belangrijkste dingen om te doen wanneer je dit gaat bespreken is het kiezen van de juiste timing. Wij raden aan om dit gesprek face to face te voeren, voordat jullie daadwerkelijk seks gaan hebben. Het is sowieso goed om gesprekken te hebben over seks voordat jullie het daadwerkelijk gaan doen. Zo weten jullie al een beetje wat de ander fijn vindt en wat eventuele grenzen zijn voordat jullie daadwerkelijk elkaars lichaam gaan ontdekken. Het feit dat je nog niet eerder bent klaargekomen is dus ook zeker iets om van tevoren te bespreken. Je partner weet dan ook waar ze aantoe zijn wanneer jullie daadwerkelijk intiem gaan zijn met elkaar.

Wees duidelijk over je verwachtingen

Wanneer je het bespreekt, is het goed om duidelijk te zijn over wat je nu van hen verwacht. Zet er niet te veel druk achter. Het is logisch dat je graag een orgasme wil meemaken tijdens de seks, maar zorg ervoor dat je partner dit niet ziet als een verplichting. Er kunnen veel dingen meespelen bij het feit dat jij niet klaarkomt. Als je weet wat het veroorzaakt, kun je dit ook zeker aangeven. Wees vooral eerlijk en wees je ervan bewust dat het echt niet erg is om niet altijd klaar te komen. De weg er naartoe is vaak veel leuker dan de bestemming! Toch is het logisch dat je deze ervaring wil kunnen afstrepen. Wees dus duidelijk over het feit dat je het wil, maar dat het wel komt wanneer het komt. Hierdoor voelt het voor je partner ook niet alsof ze onder druk staan. Die druk kan de ervaring namelijk ook verpesten.

Geef aan wat je fijn vindt, zodat je misschien wel een orgasme kunt bereiken

Oké, maar uiteindelijk zou een orgasme hebben wel fijn zijn. Je partner een beetje op weg helpen naar dit punt zou dus erg behulpzaam zijn. Ook als je zelf niet weet hoe je een hoogtepunt kunt bereiken, kun je wel aangeven wat je fijn vindt. We raden ook zeker aan om je open te stellen voor eventuele nieuwe dingen. Je weet maar nooit wat voor skills je partner in huis heeft. Geef aan welke aanrakingen je fijn vindt en welke niet, zo heeft je partner een goed startpunt om mee te beginnen. Op deze manier komen jullie vroeg of laat samen op dat euforische punt!